MijnTuin.org
Wil je gepersonaliseerde informatie ontvangen over jouw tuin?
Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden
Registreer je nu gratis!

Aangepaste voeding voorkomt 35 pct kankergevallen

333 x gelezen
Eddy G. door Eddy Geers Volg Eddy G.

Aangepaste voeding voorkomt 35 pct kankergevallen


Kool tegen borstkanker, tomaten tegen prostaataandoeningen, look tegen hartziekten. Het opzet van nutritherapie is simpel: als een van je organen wat minder functioneert of meer risico loopt om 'ziek' te worden, eet je de groente- en fruitsoorten die dat specifieke orgaan versterken. Volgens dokter Daniël Wuyts van de Belgische vereniging voor nutritherapie kan 35 procent van de kankergevallen voorkomen worden door aangepaste voeding.

clip_image001(695).jpg

"Wie bijvoorbeeld al wat hart- en vaatproblemen heeft, moet zoveel mogelijk look eten", zegt Wuyts, een huisarts die zich al jaren met de heilzame werking van groenten en fruit bezighoudt. "Look zorgt ervoor dat je cholesterol vermindert, het zuivert de aders en doet je bloeddruk dalen".

Afgelopen weekend verzamelden de Belgische 'nutritherapeuten' op hun jaarlijkse congres in Brussel om de nieuwste weetjes op het vlak van groente- en fruitgeneeskunde uit te wisselen. "Als je als vrouw al een goedaardig gezwel in de borst hebt gehad, kan je geen medische behandeling starten tegen de kanker die nog moet komen, ook al loop je meer risico op de ziekte", zegt Wuyts. "Maar je kan wel op je voeding letten, en de schadelijke werking van oestrogenen verminderen door broccoli en kool te eten".

Ten slotte geeft Wuyts nog een tip voor de komende zomerfeestjes met barbecue: "Vlees van de barbecue is even kankerverwekkend als roken, maar als je er look, uien of kiwi bij eet, neutraliseer je de giftige stoffen".

Bron: Het Laatste Nieuws (28 maart 2006)

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Log in om een reactie te plaatsen