MijnTuin.org
Wil je gepersonaliseerde informatie ontvangen over jouw tuin?
Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden
Registreer je nu gratis!

Aanleg van een vijver met vijverfolie

2772 x gelezen
Eddy G. door Eddy Geers Volg Eddy G.

Een waterparadijs met vijverfolie aanleggen is gemakkelijk en eenvoudig. Voor elke vijvergrootte is er een passende OASE folie. Deze folie is UV-, lasnaad- , verrottings-, koude- en maatbestendig, wortelvast en vanzelfsprekend geschikt voor vissen.

Op de juiste manier plannen en genieten

Vijverfolie kan bij warm weer heel eenvoudig geplaatst worden. Bij grotere oppervlakken is het raadzaam dat vrienden en buren een handje helpen.

Zorg met behulp van een zandbed en/of beschermvlies voor een perfecte onderbouw die bescherming biedt tegen scherpe stenen en wortelresten. Zo kunt u met een vijverbroek aan zonder problemen in de vijver rondlopen om onderhoudswerkzaamheden te verrichten. Bij zwemvijvers is extreem rekbare en scheurvaste rubberfolie aan te bevelen.

Zo wordt de droom van een watertuin stap voor stap werkelijkheid:

Stap 1 oase1.jpg

VOORDAT U BEGINT, is het beter om uitvoerig advies in te winnen over de juiste folie en de passende accessoires voor uw vijver.

Stap 2 oase2.jpg

DUIDELIJK OMLIJNEN.

De omtrekken van uw vijver worden met zand, zaagsel of gewoon met de schop gemarkeerd.

Stap 3 oase3.jpg

DIEP GRAVEN.

De vijverkuil uitgraven met verschillende terrassen voor de moeraszone, het diep- en ondiep water. De uitgegraven aarde kan gebruikt worden om een beekloop te vormen.

Stap 4 oase4.jpg

CORRECT METEN.

Benodigde hoeveelheid folie berekenen: Tel de vijverlengte/-breedte, de dubbele vijverdiepte en twee maal 50 cm voor de rand bij elkaar op.

Stap 5 oase5.jpg

ACCURAAT LEGGEN.

De vijverfolie leggen zonder plooien. Afzonderlijke foliegedeeltes kunnen met PVC-pasta vast verbonden worden. Het oevergedeelte met steenfolie bekleden.

Stap 6 oase6.jpg

ZORGVULDIG LEZEN.

Bij het installeren van de OASE-vijvertechniek (pompen, filters, licht) de gebruiksaanwijzingen zorgvuldig doorlezen en in acht nemen.

Stap 7 oase7.jpg

BEPLANTEN EN DECOREREN.

Waterplanten naar wens in plantenmanden, tussen veldkeien enz. plaatsen. Pompen opstellen en onderwaterschijnwerpers monteren. Slangen en leidingen zodanig leggen dat ze toegankelijk zijn.

Stap 8 oase_.jpg

WATER BIJVULLEN.

Tuinvijver met water vullen. Leidingwater verdient de voorkeur boven regen- of bronwater. Door de waterdruk past zich de folie aan de ondergrond aan.

Stap 9  oase9.jpg

TOT SLOT

 Zorgen voor een capillaire blokkade rondom de folievijver en de vijverranden decoratief afronden. Klaar is uw heel persoonlijk watertuin paradijs!

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Log in om een reactie te plaatsen