MijnTuin.org
Wil je gepersonaliseerde informatie ontvangen over jouw tuin?
Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden
Registreer je nu gratis!

Abessijnse gladiool - zomerbol van 2008

8692 x gelezen
Eddy G. door Eddy Geers Volg Eddy G.

De Abessijnse gladiool is uitgeroepen tot Zomerbol van het Jaar 2008. Plant deze bloembol in het voorjaar en je wordt vanaf juli getrakteerd op prachtige witte bloemen met een donker lilarood hart. Bovendien geurt de Abessijnse gladiool heerlijk! Dus: nu zomerbollen planten en straks genieten van een zinderende zomertuin.

 

 abessijnsegladioolb.jpg

 

De Abessijnse gladiool (officiële naam: Acidanthera of Gladiolus callianthus ‘Murielae’) is een echte zomertopper: prachtige bloemen,lange bloei en een heerlijke geur! Deze zomerbeauty voelt zich zowel in de tuin thuis als in potten op balkon of terras. 

Zomerbollen planten

Zoek een mooi zonnig plekje in de tuin en ga aan de slag! Zomerbollen worden tweemaal zo diep als de bol hoog is geplant. De Abessijnse gladiool moet dus ongeveer 10 centimeterdiep de grond is. Je kunt de bollen bijvoorbeeld10 centimeteruit elkaar planten. Wanneer je als de kans op nachtvorst is verdwenen (eind april/mei) de bloembollen plant, hoef je alleen maar te wachten tot het zomer wordt!  Eenmaal het plezier van zomerbollen ontdekt? Combineer dan de Abessijnse gladiool eens met andere betoverende zomerbollen als de dieppaarse dahlia ‘Arabian Night’ of de rode dahlia ‘Ellen Houston’.

MEER INFO

Bron: Internationaal Bloembollen Centrum

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Log in om een reactie te plaatsen