MijnTuin.org
Wil je gepersonaliseerde informatie ontvangen over jouw tuin?
Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden
Registreer je nu gratis!

ACD Carports- terrasoverkappingen- verandadaken

1796 x gelezen
Eddy G. door Eddy Geers Volg Eddy G.

ACD Carports- terrasoverkappingen- verandadaken


ACD produceert overkappingen op basis van vele jaren ervaring en afgestemd op uw specifieke wensen. Na goed overleg wordt een overkapping op maat ontworpen, die u maximaal plezier geeft. Denkt u bijvoorbeeld aan het overkappen van een terras of de staplaats van uw auto. ACD heeft vele praktijkvoorbeelden. Maar ook voor een unieke overkapping zoals voor een promenade of boulevard bent u bij ACD aan het juiste adres.

 clip_image001(629).jpg

Een overkapping als carport of als verandadak De overkappingen in het ACD-gamma zijn mooi door zijn eenvoud, hebben een optimale doorgang en een lange levensduur, geven een toegevoegde waarde aan uw woning en beschermen tegen allerlei verontreinigingen. De carports zijn te verkrijgen met: 1. boogdak (vrijstaand, als zijaanbouw of als kopaanbouw) in enkele, dubbele of geschakelde uitvoering 2. zadeldak (vrijstaand, als zijaanbouw of als kopaanbouw) in enkele, dubbele of geschakelde uitvoering 3. verandadak als carport zijaanbouw of als terrasoverkapping Alle overkappingen zijn in veel standaard maten verkrijgbaar, maar maatwerk is op aanvraag ook mogelijk

Materiaal De constructie bestaat geheel uit aluminium en kan in elke gewenste RAL kleur gepoedercoat worden. Standaard worden onze overkappingen in RAL 9010 (wit) of RAL 6009 (dennengroen) geleverd. Alle toegepaste bevestigingsmiddelen zijn van roest vast staal. De kunststof dakplaten zijn slagvast, niet brandbaar en UV gestabiliseerd. De fundatiesets zijn vervaardigd van volbad verzinkt staal.

Dak Doordat bij onze carports de versteviging in de boogprofielen zit, heeft u in de meeste gevallen geen extra verstevigingsbalk nodig. Hierdoor heeft u altijd een optimale doorgang en komt de carport zeer vriendelijk over. Tussen de boogprofielen worden kunststof dakplaten aangebracht. U heeft de keuze uit 3 verschillende soorten: 1. dubbelwandige policarbonaat platen transparant (deze laat 85% licht door) 2. dubbelwandige policarbonaat platen opaal wit (laat 70% licht door). Deze platen weerkaatsen de zon iets beter en geven een diffuus licht aan de onderzijde met een schaduwpatroon 3. enkelwandige SAN platen. Deze platen zijn glashelder De kunststof platen zijn wind-, breuk- en slagvast en zijn gemakkelijk te reinigen door het gladde oppervlak. Ook is het mogelijk om een schuifraam (optie) tussen de twee bogen te monteren. Dit raam kan tot bijna de helft worden geopend, zodat u er eenvoudig een ladder door heen kan steken. Hierdoor heeft u de mogelijkheid om eventueel werkzaamheden te kunnen uitvoeren boven uw overkapping

Goot De goot heeft de vorm van een U-profiel en wordt aan beide zijden afgedicht met een kopplaatje. Dit plaatje dat wordt geschroefd en dus niet gekit, wordt geleverd met een rubber afdichting. Ook is het kopplaatje voorzien van een overstort sleuf, zodat u wordt gewaarschuwd als de goot verstopt zit. Standaard wordt bij elke goot een bladrooster meegeleverd.

Kolom De kolom is een stevig aluminium profiel met afgeronde hoeken en kan gebruikt als waterafvoer. Hierdoor heeft u geen regenpijp aan deze gootzijde nodig.

Afwatering De goot wordt bovenop de kolommen geplaatst maar kan ook rechtstreeks aan de muur worden gemonteerd. In beide gevallen dient u rekening te houden met de afvoer van het regenwater dat van het dak in de goten loopt. Er zijn hiervoor drie mogelijkheden: 1. afwatering naar een bestaand plat dak: door het weglaten van het kopschotje kan het water rechtreeks vanuit de goot op het water lopen 2. afwatering door de kolom: hierbij dient de kolom als regenpijp. Het water gaat dan via een gat van 50 mm, dat aan de onderzijde van de kolom net boven het maaiveld wordt geboord, weer naar buiten. 3. afwatering door een regenpijp: wij zorgen dan voor een PVC aansluiting waarop u een regenpijp kunt monteren.

Fundering Voor de fundatie van onze carports is een speciale fundatieset ontwikkeld. Deze fundatieset die bestaat uit 2 verzinkte platen en 4 draadeinden, wordt onderaan de kolommen geschroefd en kan rechtstreeks in de grond worden gezet. Hiermee kan er direct worden gestart met de montage van de carport zonder dat u eerst hoeft te wachten tot het beton is hard geworden. Ook kunt u de carport altijd weer in hoogte verstellen.

Doordat wij overal met ronde vormen werken (het dak, de boogprofielen, de verbindingstangen, de goten en de kolommen) en bijna alle bevestigingsmaterialen zijn weggewerkt, komt de carport zeer rustig over. Hierdoor past hij in bijna elke omgeving.

 clip_image001(633).jpg

Meer info: www.acd-carports.be  en  www.acd-serres.be U kan deze carports bewonderen op Batibouw- Paleis 1 stand 1.219

 

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Log in om een reactie te plaatsen