MijnTuin.org
Wil je gepersonaliseerde informatie ontvangen over jouw tuin?
Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden
Registreer je nu gratis!

Acer palmatum 'Dissectum' - Japanse esdoorn

1655 x gelezen
Eddy G. door Eddy Geers Volg Eddy G.

Acer_palmatum_Dissectum.jpg

Naam

Acer palmatum 'Dissectum'

HerkomstChina, Japan, Korea

Hoogte

tot ongeveer 175 cm

Blad

Frisgroen, handdelig, met zeer diep ingesneden lobben

Bloemen

Paarsrode bloemen in april/mei

Vruchten

Gevleugelde nootvrucht

Algemeen

Een langzaam groeiende grote heester of meerstammige boom die perfect in elke tuin kan worden toegepast als solitair. 

Wordt praktisch net zo breed als hoog. Door de beperkte afmetingen kan hij ook perfect worden toegepast in een kleine tuin of voortuin. Zeer decoratief omwille van het handvormige blad dat in de herfst mooi verkleurt in vlammende tinten..

Geef hem een plaats in halfschaduw in goed doorlatende humeuze zandgrond. Geen kalk. Geen zware kleigrond. Groeit van nature in half open bos. Eventueel geschikt om toe te passen in potten of bakken.

Door de langzame groei is snoeien niet nodig. Eventueel dode takken verwijderen. Wilt u ietwat ouderen exemplaren opkronen dan doe je dat best in juni.

TIP: Wat de standplaats betreft zijn de 'Dissectum'-soorten met het diep ingesneden, varenachtig blad het zwakst en deze vragen dan ook enige bescherming tegen felle wind en direct zonlicht. De soorten met rode bladeren verdragen wel meer een zonnige standplaats en dit vooral omdat de kleur van de bladeren dan ook mooier is en beter tot zijn recht komt.

 

Kostprijs

Afhankelijk van de aangeboden afmetingen KLIK HIER

De Acer-collectie (Aceretum) van de fa. Esveld in Boskoop/ Nederland is de grootste ter wereld. Ook de eerste Acer van Von Siebold kan je er nog vinden. Er is een zeer grote collectie van Acer palmatum. Cor Van Gelderen schreef ook het standaardwerk over Acers: Maples of the World. www.esveld.nl

België
• Damien Devos
Steenbruggestraat 5 B-8570 Anzegem tel. 0032 (0)475 31 03 62 www.damiendevosbe


Boomkwekerij De Martelaer Jo,
Zeldzame bomen voor kleine tuinen Nieuwdonk 4 B-9290 Uitbergen tel. 0032 (0)9.37.88.90 email: jo@hortusconclusus.be www.hortusconclusus.be

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Log in om een reactie te plaatsen