MijnTuin.org
Wil je gepersonaliseerde informatie ontvangen over jouw tuin?
Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden
Registreer je nu gratis!

Aeschynanthus 'Caroline'

4831 x gelezen
Eddy G. door Eddy Geers Volg Eddy G.

Aeschynanthus Caroline.jpg

Naam: Aeschynanthus 'Caroline'

Familie: Gesneriaceae

Herkomst: Zuidoost-Azië

Standplaats: Geen volle zon maar wel veel licht. Tijdens de winter mag de temperatuur zakken tot +/- 15°C Als de bloemknoppen zichtbaar worden, opnieuw warmer plaatsen.

Water: Matig water geven tijdens de groeiperiode. Laat de potgrond tussen twee gietbeurten in licht opdrogen. Aeschynanthus is zeer gevoelig voor overmatige begietingen, dit kan wortelsterfte tot gevolg hebben. Gebruik kalkarm water op kamertemperatuur en voeg regelmatig wat plantenvoeding toe.

Algemeen: Een bloeiende, tropische hangplant afkomstig uit Maleisië en andere tropische gebieden in Zuidoost-Azië. Geschikt voor gebruik in hangmanden of hoge potten. 'Caroline' vormt lange ranken met smalle bladeren. Aan de uiteinden van de ranken ontstaan de buisvormige kelkjes waaruit de bloemknoppen verschijnen.

Na de bloei de plant wat terugsnoeien om compact te houden.

Tip: Aeschynanthus vraagt een hoge luchtvochtigheid. Besproei of benevel de plant regelmatig.

Kan worden toegepast in hangpotten.

Verklaring van de naam

Aeschynanthus betekent: “met bloemen die zich schamen”. Sommigen beweren dat dit komt door de rode kleur; anderen verklaren dit uit het feit dat de plant de bloemen lang verborgen houdt.

Aeschynanthus is nauw verwant aan Saintpaulia, Sinningia (Gloxinia), Streptocarpus en Columnea. Aeschynanthus groeit vooral in bergwouden, vaak op de grond in de bossen maar vooral op bomen als epifyt.

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Log in om een reactie te plaatsen