MijnTuin.org
Wil je gepersonaliseerde informatie ontvangen over jouw tuin?
Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden
Registreer je nu gratis!

Algen en groen water-pakket

500 x gelezen
Eddy G. door Eddy Geers Volg Eddy G.

Algen en groen-waterpakket

  • 1KG Optima pH-KH-GH + 500 ML Optima AlgGroenwaterpakket_NL.jpg

Iedereen droomt van een prachtige vijver, waarin alle planten goed groeien en vissen levendig en gezond rond zwemmen. Groen water (zweefalgen) en andere algensoorten zijn daarom ook de nachtmerrie voor elke vijverliefhebber. De 2 producten in dit Aqua Natura Algen en Groen-Water Pakket helpen u om uw water helder te houden. Optima Alg verwijdert en voorkomt algen en Optima pH-KH-GH brengt de waterparameters op peil. Zo wordt uw droom van helder water waarheid.

Dit product biedt u de volgende voordelen:

-voor helder vijverwater zonder zweefalgen (groen water) of draadalgen

-absorbeert specifieke golflengten uit het lichtspectrum waardoor algen geen energie meer kunnen aanmaken uit het zonlicht en afsterven

-door overmatige algengroei is het mogelijk dat de waterkwaliteit uit evenwicht is, met dit product brengt u ze terug op peil

HELDER VIJVERWATER

STAP 1: verwijder en voorkom groen water met Optima Alg

Door het stijgen van de temperatuur en het lengen van de dagen is het mogelijk dat algen de bovenhand krijgen in uw vijver. Draadalgen en zweefalgen (groen water) nemen licht weg en geven aanleiding tot sterke pH-schommelingen. Bovendien gebruiken de algen gedurende de nacht zuurstof zodat een zuurstofgebrek kan ontstaan en vissterfte kan optreden. Het is daarom nodig om de aanwezige algen te verwijderen en de groei van nieuwe te voorkomen.

Door het gebruik van Optima Alg kan u op een eenvoudige manier algen verwijderen. Optima Alg absorbeert specifieke golflengten uit het lichtspectrum waardoor algen geen energie meer kunnen aanmaken uit het zonlicht en afsterven. Optima Alg zorgt door zijn selectieve werking op een veilige manier voor helder vijverwater, zonder draadalgen of zweefalgen.

STAP 2: breng de drie waterparameters op peil met Optima pH-KH-GH

De waterkwaliteit wordt bepaald op basis van drie parameters. Een gepaste zuurtegraad (pH) en een voldoende hoge totale hardheid (GH) en carbonaathardheid (KH) zijn onmisbaar voor een gezonde vijver. Sterke algengroei verstoort deze 3 parameters. Daarom is het aangewezen één week na de toepassing met Optima Alg deze parameters te herstellen.

Dit kan met 1 enkel uniek product: Optima pH-KH-GH. De zuurtegraad wordt optimaal en de totale hardheid en carbonaathardheid verhogen. Zo realiseert u snel en eenvoudig een biologisch evenwicht voor een optimale groei van alle vijverbewoners.

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Log in om een reactie te plaatsen