MijnTuin.org
Wil je gepersonaliseerde informatie ontvangen over jouw tuin?
Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden
Registreer je nu gratis!

Allerlei oude rozelaars (lens-roses)

562 x gelezen
Eddy G. door Eddy Geers Volg Eddy G.

BELGIAN LACE

Sierlijke kleine heester met mooi overhangende takken, de blaadjes van deze struik zijn klein en wondermooi, ze staan zeer dicht op de tak en vormen een kantweefsel, de kleur ervan is licht geelachtig groen, de zacht roze bloemen zijn zeer klein, dubbel en liggen plat open in tros langsheen de hele overhangende tak. Ze bloeien op het hout van het vorige jaar. Deze struik mag NOOIT gesnoeid worden om mooi te blijven. Hoogte 120 cm.

CERISE BOUQUET

Kersrood, halfdubbele vlakke bloem geurig. Hoogte 250 cm.

DENTELLE DE BRUGES

Tegenhanger van Dentelle de Malines maar in het wit met kleine dubbele bloemen. Deze variëteit vervolledigt de triade van de “Dentelles”. Vroege bloei, zeer geurend, zeer bloeirijk. De plant verdwijnt als het ware onder de overweldigende bloei als sneeuw in mei. Krijgt tijdens de herfst veel botteltjes. Hoogte 200 cm.

DENTELLE DE BRUXELLES

Tegenhanger van Dentelle de Malines, maar in het rood. Roodachtig gewas, zowel bladeren als stengels. Zeer groeikrachtige variëteit met overhangende takken 2 m en meer. Rode bottels tijdens de herfst.

DENTELLE DE MALINES

Spreidende groei met sierlijke overhangende takken. Overvloedige bloei met dichte trossen kleine dubbele bloemen, plat in rosettevorm, als deze van de vroegere noisetterozen. Zeer frisse zachtroze kleur. 180cm hoog. Kan ook als klimroos gebruikt worden, hoogte 300 cm.

PINK ROBIN

Zelfde eigenschappen als Red Robin maar met licht roze bloemen, eveneens dubbel waarvan de binnenste bloembladen zich in het centrum inkrullen. Hoogte 150-200 cm.

PLEINE DE GRACE

Een indrukwekkende variëteit. De struik vormt zich met overhangende takken van 150-200 cm, welke het tweede jaar bebloemd zijn over de hele lengte. De mooie enkele fel geurende bloemen met lange gele stuifmeeldraden zijn middelmatig groot 3-4cm. Crèmewit in knop, volledig wit open. De bloemtrossen liggen dicht verspreid op de takken.. Het blad is stevig en glanzend geelgroen. Elke bloem wordt een bottel rondovaal. Kan ook als klimroos geleidt worden en wordt dan 4-5 m. hoog. Bronzen Medaille Baden-Baden 1981.

RED ROBIN

De bloemen zijn dubbel: klein (3-4 cm), karmijnrode met een witte lijn in het centrum van het bloemblad. De frisse trossen zorgen voor een zeer fraai effect. Bijzonder voor deze variëteit is de vroege bloei (van 10 mei tot einde juni) en de overmatige fijne geur die tot laat op de dag door zweemt. Deze struik groeit tot 150-200 cm, vraagt geen volledige zon, groeit weelderig met ietwat overhangende takken, kleine gewone ovale  blaadjes, zeer resistent tegen ziekten. Decoratief zijn de roodgekleurde takken.

SPRINGTIME

(Rosa pteragonis x Rosa hugonis) De vroegst bloeiende roos begin mei, heeft het uitzicht van Rosa hugonis, maar blijft lager. Bloemen enkel, bekervormig, zachtgeel. Hoogte 120 cm.

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Log in om een reactie te plaatsen