MijnTuin.org
Wil je gepersonaliseerde informatie ontvangen over jouw tuin?
Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden
Registreer je nu gratis!

Allium aflatunense - Sierui

14139 x gelezen
Eddy G. door Eddy Geers Volg Eddy G.

 clip_image001.jpg

Naam

 Allium aflatunense

Nederlandse naam

 Sierui,

Familie

 Alliaceae

Herkomst

 Centraal Azië

Hoogte

 70-90 cm

 Bloeitijd

 Mei-Juni

Algemene kenmerken

 Mooie soort met een bolvormig scherm met lilaroze  kleine bloempjes.  Zeer mooi in combinatie met vaste planten zoals  Astrantia, Knautia macedonica, verbena bonariensis,  hosta's of met grassen zoals Stipa tenuifolia.  Kan ook in combinatie met bodembedekkers zoals  Hedera, Vinca minor.  De stengels hebben steun nodig, daarom best tussen  andere planten zetten.  Goede snijbloem.  Ook na de bloei nog mooie zaaddozen.

Planttijd

 Najaar. Eind september tot eind november.  Als plantdiepte neem je tweemaal de hoogte van de  bol.  Hou bij het planten rekening met de grootte van de  bloemen en plant daarom de bollen niet te dicht bij  elkaar.

Standplaats

 Zet ze op een zonnige plek. Goed doorlatende grond.  Wintervocht vermijden.  Het mooiste effect bekom je door ze in groepjes aan te  planten. Plant ze zo'n 25 cm uit elkaar.  Het eerste jaar hebben de bloembollen nog niet echt  behoefte aan meststoffen.  Bloembollen die in de grond worden gelaten voor  meerjaren bloei zullen beter groeien door koeienmest of  een speciale bloembollenmeststof toe te voegen in het  voorjaar of in de volgende herfst.

  allium_aflatunense1klein.jpg   allium_aflatunense.jpg

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Log in om een reactie te plaatsen