MijnTuin.org
Wil je gepersonaliseerde informatie ontvangen over jouw tuin?
Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden
Registreer je nu gratis!

Anemone hybrida 'Pamina' - Herfstanemoon

3247 x gelezen
Eddy G. door Eddy Geers Volg Eddy G.
anemone pamina.jpg

Naam

 Anemone hybrida 'Pamina'

Nederlandse naam

 Japanse anemoon, herfstanemoon

Familie

 Ranunculaceae

Herkomst

Hoogte

 40 - 80 cm

Blad

 Handvormige, getande bladeren met drie lobben.  De bladeren aan de voet van de plant zijn groter dan de  stengelbladeren.

Bloei

 dionkerroze, halfdubbele bloemen, in het hart gele  meeldraden.  De bloemen staan op lange, stevige stelen.  De bloei is het rijkst op een zonnige standplaats.

Bloeitijd

 september - oktober

Standplaats

 volle zon - halfschaduw  Humusrijke vochthoudende maar goed doorlatende  grond.  Stagnerend vocht vermijden.  De eerste jaren kan de ontwikkeling van de planten soms  wat stagneren, vooral bij het verplanten.  Het kan nuttig zijn de planten in het eerste jaar van  aanplanten een winterdek te geven.

 Voorzie 7 tot 10 planten/m2

Algemeen

 Zeer mooie en decoratieve plant voor de border voor  effect in de late zomer en najaar.  Kan worden toegepast in de border in combinatie met  andere planten of als solitair, zet dan meerdere  exemplaren bij elkaar in een groepje.

Extra

 niet wintergroen  snijbloem

Vermeerderen

 Vanuit zaad. Volwassen planten scheuren in het vroege  voorjaar of najaar. Wortelstek nemen in het najaar.

Vermeerderen kan door het nemen van wortelstekken: -haal de plant in de (late) herfst uit de grond,  spoel de wortels. -snij de dikste wortels vlak onder de kroon af.  snij slechts maximaal 1/3 van de totale wortels weg. -snij de wortel in kleine, aparte stukjes van 5-13cm.  de bovenkant van de wortels snij je recht af en de  onderkant schuin. -stop deze stukjes wortel in potjes die gevuld zijn met  zaai- en stekgrond. De bovenkant mag net niet boven  de grond uitkomen. -zet de potten in de koude bak. -van zodra de wortels uitlopen kunnen de plantjes apart  worden opgepot. -de moederplant plant je direct terug in de volle grond  of in een pot

Goede buren

 Asters, Actaea, Hosta-soorten, Ligularia, Rodgersia,  Sedum

anemone_pamina.jpg

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Log in om een reactie te plaatsen