MijnTuin.org
Wil je gepersonaliseerde informatie ontvangen over jouw tuin?
Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden
Registreer je nu gratis!

Angel-pelargoniums

620 x gelezen
Eddy G. door Eddy Geers Volg Eddy G.
 
Familie: Geraniaceae Herkomst: de originele soorten werden gekweekt rond 1825. Hiervan zijn de ouders onbekend. De huidige soorten waarvan de eerste planten werden gekweekt in d jaren 1930 door de kweker Langley Smith. Deze hadden als een van de ouders P. crispum. Dit vooral omdat hij op zoek was naar soorten met klein blad en kleine bloemen.

Standplaats: Zonnige standplaats. Zeer geschikt voor potten en bloembakken. Gebruik goed doorlatende, voedselrijke grond waaraan klei is toegevoegd, en zorg voor een goede drainage. Geef regelmatig plantenvoedsel tijdens de bloei. Vooral voedsel met een hoog kaliumgehalte is aan te raden. De planten zijn niet winterhard en moeten voor de eerste vorstperiodes naar binnen gehaald worden.

Verzorging: Zorgvuldig gieten want teveel water leidt tot wortelrot. Gebruik potten die voorzien zijn van een drainagegat. Bedek de bodem met een laagje hydrokorrel. Vermijd bij het watergeven dat de bloemen vochtig worden en vermijd ook natte voeten. Geef nooit veel water in één keer maar geef regelmatig kleine gietbeurten. Je geeft je planten best 's morgens water. 's Avonds kan ook, maar de planten zijn dan nog vochtig wanneer de avond valt. Dit maakt ze zeer aantrekkelijk voor schimmels en slakken. Geef het water zoveel mogelijk aan de basis van de planten. Regelmatig bemesten.

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Log in om een reactie te plaatsen