Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

Anisodontea capensis - Kaapse malva

  anisodontea.jpg

Naam

 Anisodontea capensis

Nederlandse naam

 Kaapse malva

Herkomst

 Zuid –Afrika

 Bloei

 De Anisodontea capensis (in het Nederlands ook ‘Kaapse  malva’ genoemd) kan een ganse zomer bloeien met kleine  roze tot donkerroze bloempjes. Opvallend zijn ook de  lange meeldraden.  De kleur van de bloemen wordt versterkt door de  donkere nerven.

Algemene kenmerken

 Omwille van de langdurige bloei (bloeit een zomer lang)  is Anisodontea een dankbare terrasplant.  Het is een goed vertakt struikje met dunne maar  stevige stengels en kleine bloemen.  Het is een knappe groeier die zich ook goed laat snoeien.  Vaak wordt hij hier als een boompje op stam  aangeboden.

Verzorging

 Zet deze gemakkelijke plant op een zonnige plek want  het is een echte zonneklopper.  Hij doet het goed als hij regelmatig water en voeding  krijgt.

 Haal hem voor de eerste nachtvorst naar binnen.  De plant staat dan dikwijls nog in bloei maar hij mag in  de winter niet blijven doorgroeien.  Zet hem in een koele maar wel lichte ruimte en  verminder het water geven. Laat de temperatuur best  niet onder 10-12°C zakken.  In het voorjaar mag je flink insnoeien en eventueel  verpotten.

 Bladluizen en witte vlieg kunnen de plant aantasten.  Vermeerderen kan door het nemen van zomerstekken.  anisodontea_1.jpg

 anisodontea(1).jpg

 anisodontea_1(1).jpgReacties

Er zijn nog geen reacties.

Log in om een reactie te plaatsen