Anthurium andreanum Grp Brown King
Naam: Anthurium andreanum Grp Brown King - Lakanthurium
Familie: Araceae
Anthrurium andreanum Grp Brown King is geen “standaard” kamerplant. De opvallend roodbruine, gevlamde schutbladeren geven het product namelijk een chique uitstraling, waardoor het zonder moeite dienst kan doen als exclusief cadeau. Ook de spadix is bijzonder van kleur: aan de basis donkerroze, naar de top toe lichtroze met een groene punt. Het donkergroene blad met roodachtige nerven mag er ook zijn. Kortom: een geslaagd veredelingsproduct.
Standplaats: Geen volle zon maar wel veel licht. Anthurium is een subtropische plant, temperaturen onder de 15°C en boven de 30°C dienen vermeden te worden. Voor een goede groei moet best een temperatuur van 19-21°C nagestreefd worden. Vermijd kou en temperatuurschommelingen.
Water: Houd de potgrond matig vochtig (met zacht water), vooral in de groeiperiode, maar vermijd teveel water. Laat de potkluit niet uitdrogen. Geef eenmaal per twee weken mest. Anthurium verlangt een hoge luchtvochtigheid, besproei dus regelmatig de bladeren (niet de bloemen). Ook kunt u een omgekeerd schoteltje met water eronder in de pot zetten. De plant staat dan als het ware op een eilandje
- Wanneer de plant op de juiste manier verzorgd wordt produceert Anthurium het hele jaar door bloemen.
- De grond moet goed doorlatend zijn. Als potgrond gebruiken we een speciaal mengsel, dat in kleinverpakking te koop is.
- Verwijder uitgebloeide bloemen voor een goede doorbloei.
- Bij een normale kamertemperatuur heeft de consument heel lang plezier van deze plant.
- In de winter de plant een rustperiode van ongeveer 6 weken geven met een temperatuur van 15 graden C en weinig water. Deze rustperiode heeft de plant nodig om het seizoen erna weer een rijke bloei te geven.
- Om het jaar verpotten is voldoende.
- Bruikbaar voor hydrocultuur.
Let op: Het sap van deze plant kan irriterend zijn voor huid en slijmvliezen
Goed om weten: Anthurium dankt zijn naam aan de bloeiwijze, die bestaat uit een schutblad en een kolf. deze wordt vergeleken met een staart, vandaar de Griekse naam 'anthos' (= bloei) en 'oura' (=staart). Het schutblad wordt vaak ten onrechte aanzien voor de bloem. De bloemetjes worden gevormd op de kolf.
• Het verschil tussen de A.andreanum en A.scherzerianum bestaat erin dat de kolf bij A. scherzerianum gedraaid is. Het blad van A.scherzerianum is ook wat meer leerachtig dan het blad van A.andreanum
• Anthuriums worden ook voor de snijbloementeelt gekweekt.
Er zijn nog geen reacties.
Log in om een reactie te plaatsen