MijnTuin.org
Wil je gepersonaliseerde informatie ontvangen over jouw tuin?
Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden
Registreer je nu gratis!

Anthurium clarinervium

11295 x gelezen
Eddy G. door Eddy Geers Volg Eddy G.

Anthurium_clarinervium.jpg

Naam: Anthurium clarinervium

Familie: Araceae

Standplaats: Geen volle zon maar wel veel licht. Anthurium is een subtropische plant, temperaturen onder de 15°C en boven de 30°C dienen vermeden te worden. Voor een goede groei moet best een temperatuur van 19-21°C nagestreefd worden. Vermijd kou en temperatuurschommelingen.

Water: Houd de potgrond matig vochtig (met zacht water), vooral in de groeiperiode, maar vermijd teveel water. Laat de potkluit niet uitdrogen. Geef eenmaal per twee weken mest. Anthurium verlangt een hoge luchtvochtigheid, besproei dus regelmatig de bladeren (niet de bloemen). Ook kunt u een omgekeerd schoteltje met water eronder in de pot zetten. De plant staat dan als het ware op een eilandje

  • Wanneer de plant op de juiste manier verzorgd wordt produceert Anthurium het hele jaar door bloemen. 
  • De grond moet goed doorlatend zijn. Als potgrond gebruiken we een speciaal mengsel, dat in kleinverpakking te koop is.
  • Verwijder uitgebloeide bloemen voor een goede doorbloei.
  • Bij een normale kamertemperatuur heeft de consument heel lang plezier van deze plant.  
  • In de winter de plant een rustperiode van ongeveer 6 weken geven met een temperatuur van 15 graden C en weinig water. Deze rustperiode heeft de plant nodig om het seizoen erna weer een rijke bloei te geven.
  • Om het jaar verpotten is voldoende.
  • Bruikbaar voor hydrocultuur.
     

Algemeen: Deze Anthurium die vermoedelijk uit Mexico komt, heeft heel mooie (zilverkleurig)geaderde en decoratieve, hartvormige bladeren.

Let op: Het sap van deze plant kan irriterend zijn voor huid en slijmvliezen

Goed om weten: Anthurium dankt zijn naam aan de bloeiwijze, die bestaat uit een schutblad en een kolf. deze wordt vergeleken met een staart, vandaar de Griekse naam 'anthos' (= bloei) en 'oura' (=staart). Het schutblad wordt vaak ten onrechte aanzien voor de bloem. De bloemetjes worden gevormd op de kolf.

Bijsluiter voor kamerplanten

Aansluitend artikel: potanthurium.

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Log in om een reactie te plaatsen