MijnTuin.org
Wil je gepersonaliseerde informatie ontvangen over jouw tuin?
Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden
Registreer je nu gratis!

April - cactus

246 x gelezen
Eddy G. door Eddy Geers Volg Eddy G.

Stoer en eigenzinnig, dat is vaak de eerste indruk die een cactus maakt.

Tel er de opmerkelijke vormen, decoratieve doorns, felgekleurde bloemen en onderhoudsvriendelijkheid bij op, en cactussen lijken meteen een stuk minder stekelig. Cactussen zijn makkelijk in de omgang en stralen humor uit. Ideale planten voor mensen met weinig tijd of zin in verzorging. Deze keer krijgt de cactus geen speldenprik, maar is hij gekozen tot Woonplant van de Maand!

Makkelijk!

Cactussen zijn er in verschillende vormen en maten. Eén cactus is eigenlijk geen cactus, ze zijn het leukst als er een paar bij elkaar staan. Zet net als in de natuur verschillende formaten bij elkaar in een grote schaal. Maak zo een klein, stekelig binnentuintje. Ze kunnen in de volle zon en zijn dol op de droge lucht van centrale verwarming. Een ideale plant voor onze goed geïsoleerde huizen dus.

Bloeien

Wanneer je cactussen het hele jaar door af en toe water geeft, zullen ze niets te kort komen. Wanneer je echter wilt dat ze bloeien dan kun je een truc toepassen. Zet de cactus tussen oktober en maart op een onverwarmde plek in huis en geef ze nauwelijks tot geen water. Als reactie zal de cactus proberen te overleven en bloemen krijgen, waaruit zich zaden ontwikkelen. Na de bloeiperiode mag de plant weer op een warme plek en –afhankelijk van de grootte van de plant- eenmaal per twee tot vier weken water. Deze methode is het proberen waard, maar werkt niet bij alle soorten cactussen.

Bron : BBH

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Log in om een reactie te plaatsen