MijnTuin.org
Wil je gepersonaliseerde informatie ontvangen over jouw tuin?
Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden
Registreer je nu gratis!

April - Cyperus

2265 x gelezen
Eddy G. door Eddy Geers Volg Eddy G.

Woonplant van de maand april:  Cyperus


Cyperus, de kamerplant die je helemaal in balans brengt.

Kamerplanten hebben ieder hun eigen feeling. Puur en ongekunsteld. En dat geldt in het bijzonder voor de Cyperus. Zo ruig, maar tegelijkertijd juist ook een supersierlijke verschijning. Daarom is Cyperus, de ‘papyrus-plant’, terecht uitgeroepen tot de Woonplant van april.

   cyperusbbh.jpg

Een natuurlijke schoonheid

De halmen en stengels van Cyperus spatten uiteen in talloze groene sprieten. Soms verschijnen er verrassende bloemetjes in de vorm van minimalistische aren. Het is een plant die je altijd weer verbaast en je op je gemak weet te stellen. Geniet met Cyperus van optimale ontspanning en balans – en blijf zelfs in de meest hectische tijden relaxed. Dit is een kamerplant die absoluut voor onthaasten staat.

Met kransblad, bosvorm, compact of mini

Cyperus alternifolius heeft fraaie, open bladeren als krachtige kransen. Zijn broertje ‘Zumula’ kenmerkt zich door een bosvorm. Hij is meer een wildebras met stoere, licht gebogen en smalle slippenblaadjes. Dan is er nog de Cyperus papyrus Percamentus met een compactere, kortere vorm. En wist je dat er óók nog speciale miniversies zijn die niet hoger dan ongeveer 30 cmworden?

Wonder op water

Cyperus-grassen komen in vele soorten wereldwijd voor op vochtige plaatsen. Ze worden ook wel parapluplanten, nijlgras of papyrusriet genoemd. Het ‘water-management’ van deze planten is heel belangrijk om te kunnen genieten van de Cyperus. Laat de wortelkluit permanent in het water staan… gebruik dus water- dichte potten of glazen accubakken. De truc is om het waterniveau precies gelijk te houden, dan heeft je Cyperus het heerlijk.

Als je het natuurlijk evenwicht van de Cyperus vindt, kun je er jaren plezier van hebben. Hou katten uit de buurt want die snoepen de plant op! Jouw Cyperus balansplant staat klaar bij bloemist of tuincentrum.

KLIK HIER VOOR DE VERZORGINGSFICHE:  CYPERUS ALTERNIFOLIUS

Bron: BBH

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Log in om een reactie te plaatsen