MijnTuin.org
Wil je gepersonaliseerde informatie ontvangen over jouw tuin?
Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden
Registreer je nu gratis!

April - Kalanchoë

353 x gelezen
Eddy G. door Eddy Geers Volg Eddy G.

kalanchoe_1.jpg

Goed in je vel Met deze kleine, oersterke vetplant met de karakteristieke, felgekleurde bloemetjes in je gezichtsveld voel je je meteen beter. Zo toonde Zweeds onderzoek aan dat patiënten op een intensive care die uitkeken op een poster met natuur, zich aanmerkelijk beter voelden dan patiënten die een abstract kunstwerk zagen. En een ander onderzoek liet zien dat patiënten die een operatie hadden ondergaan, aanzienlijk sneller herstelden en minder last van complicaties hadden wanneer ze groen en bomen zagen, dan wanneer een grijze muur hun uitzicht vormde.  

Intense bloei Een bijzondere eigenschap van de Kalanchoë is haar bloeiwijze. De plant is namelijk een zogenaamde kortedagplant: deze vormt pas bloemen wanneer de dag korter is dan de nacht. Wanneer de Kalanchoë vervolgens echt bloeit, doet ze dat ook intens: gedurende wel acht weken steken de kleine bloemetjes, variërend in de kleuren wit, roze, rood, geel, oranje of paars, prachtig af tegen het glanzend groene blad. Er zijn meer dan 200 soorten. De Kalanchoë is een echte feelgood-plant en geliefd dankzij haar sterke karakter, frisse uiterlijk en edelmoedige aard. Ze geeft veel, en vraagt weinig in retour! 

Plaats: Voorkeur voor een wat lichtere standplaats. Ook op het balkon of terras voelt ze zich prima. Water: In de zomer wekelijks een kleine scheut water, in de winter tweewekelijks is voldoende. Mest: Elke twee á drie weken wat plantenvoeding bij het water.

Kalanchoe6b.jpg

 

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Log in om een reactie te plaatsen