MijnTuin.org
Wil je gepersonaliseerde informatie ontvangen over jouw tuin?
Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden
Registreer je nu gratis!

Ardisia

6797 x gelezen
Eddy G. door Eddy Geers Volg Eddy G.

ardisia crenata

Naam: Ardisia crenata

Herkomst: Oost-Azië

Familie: Myrsinaceae

Standplaats: een lichte plaats maar geen felle middagzon. In de winter kunnen de bessen verschrompelen door de combinatie van teveel warmte en droge lucht, ideaal is een temperatuur rond 18°C. Verpotten in het voorjaar. Bloemknoppen die afvallen kan wijzen op teveel water of een te tochtige plek. Niet in de omgeving van een warmtebron plaatsen. Tijdens de zomer kan de plant buiten op het terras staan. Hoge luchtvochtigheid is noodzakelijk.

Water: Tijdens de groeiperiode (zomer) moet de grond vochtig zijn. Tijdens de winterperiode mag de grond iets droger zijn. Regelmatig wat plantenvoeding aan het water toevoegen.

Algemeen: Ardisia wordt veelal als stamboompje aangeboden. Het is een decoratieve plant omwille van het glanzende blad en de rode bessen. Vooral tijdens de kerstperiode.De kleine witte of rozerode bloemen hebben nauwelijks sierwaarde.

De groeiwijze doet denken aan deze van de koffieplant. In de zomer verschijnen de witte sterk zoetgeurende bloempjes die gevolgd worden door bleekgroene besvruchten die in de winter mooi rood verkleuren.

Tip: Regelmatig benevelen bij een kamertemperatuur van 18°C. Gebruik gedistilleerd water of regenwater.

Vermeerderen kan door het nemen van kopstekken die moeten opgroeien bij een temperatuur rond 25°C

Bessen die afvallen is veelal te wijten aan te warme temperaturen of te droge potgrond. Als de vruchten verschrompelen is dit te wijten aan te droge lucht.

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Log in om een reactie te plaatsen