MijnTuin.org
Wil je gepersonaliseerde informatie ontvangen over jouw tuin?
Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden
Registreer je nu gratis!

Aster novi-belgii-hybriden

2658 x gelezen
Eddy G. door Eddy Geers Volg Eddy G.

aster_1b.jpg

Familie: Asteraceae Herkomst: Inheems in O-Noord-Amerika Nederlandse naam: herfstaster,

Als de naam Aster novi-belgii u doet vermoeden dat deze uit België komt, zit u op een verkeerd spoor. De naam werd in de achttiende eeuw gegeven toen delen van de VS nog Nieuw-Nederland heetten. Novi-belgii verwijst niet naar 'Nieuw-België' maar naar 'Nieuw-Amsterdam' wat het huidige New York is.

Deze aster heeft aan de wieg gestaan van ontelbare nieuwe soorten. Eén daarvan is de 'Victoria'-reeks die in 2000 in Denemarken werd ontwikkeld. Deze reeks is het resultaat van doorgedreven selecties op basis van kwaliteit, houdbarheid, ziekteresistentie enz.

Het zijn langdurig bloeiende planten met meestal gevulde bloemen in een kleurenpalet dat gaat van wit naar roze, donkerroze, lichtblauw, paars... De margrietachtige bloemen brengen kleur in de nazomer- en najaarstuin. Door hun compacte vorm en groei zijn ze ideaal voor toepassing in potten en bloembakken.

Verzorging: Geef ze een zonnige plek. Geef regelmatig water en laat de potgrond zeker niet uitdrogen. De planten zijn winterhard en kunnen in de tuin uitgeplant worden. Geef ze de eerste winter wel voldoende bescherming door bijvoorbeeld een mulchlaag rond de planten aan te brengen.

Voor een overzicht van de soorten KLIK HIER  of HIER

aster_victoria_1.jpg

aster_novi-belgii-hybriden.jpg

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Log in om een reactie te plaatsen