MijnTuin.org
Wil je gepersonaliseerde informatie ontvangen over jouw tuin?
Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden
Registreer je nu gratis!

Woonplant van de maand Augustus: Ficus al jaren favoriet

431 x gelezen
Eddy G. door Eddy Geers Volg Eddy G.

De Ficus is zonder twijfel één van de meest bekende plantenfamilies. De meer dan 1000 soorten verschillen erg van elkaar: van bomen en heesters in de tuin tot hangende en klimmende varianten in de jungle.

Ook in kamerplanten zijn er veel soorten en maten verkrijgbaar, zodat er voor ieder interieur en iedere smaak wel een geschikte Ficus te vinden is. Vandaar dat de Ficus is gekozen tot Woonplant van de Maand.

 

Ficus lyrata

Al miljoenen jaren groeit de Ficus in tropische en subtropische gebieden. Van de soorten die we als kamerplanten gebruiken komen de meeste uit Zuidoost Azië. De treurvijg (Ficus benjamina) en de rubberboom (Ficus elastica) zijn de bekendste, maar ook de Ficus lyrata mag er zijn. Kenmerkend aan de meeste Ficussen is hun wat ‘bossig’ uiterlijk. De Ficus lyrata heeft echter wat groter, liervormig blad dat als een soort rozet omhoog langs de stam groeit. Daardoor oogt hij weelderig, maar past hij goed in een wat minimalistisch interieur.

 

Trendy gezicht

Met accessoires zoals kussens, kaarsen en potten kun je het basisinterieur eenvoudig aanpassen aan de trendkleuren. Zwart, olijf, fuchsia, chroom, terracotta of kunststof, de Ficus past zijn uitstraling moeiteloos aan en past daardoor in de meeste interieurstijlen. Wanneer je dus een andere sierpot koopt, geef je hem telkens een ander gezicht.

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Log in om een reactie te plaatsen