MijnTuin.org
Wil je gepersonaliseerde informatie ontvangen over jouw tuin?
Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden
Registreer je nu gratis!

Azalea

3879 x gelezen
Eddy G. door Eddy Geers Volg Eddy G.

rhododendron simsii

Naam: Azalea indica (Rhododendron simsii)

Familie: Ericaceae

Standplaats: Geen volle zon of direct zonlicht maar wel veel licht. Een temperatuur tussen 15-22°C. Niet direct bij een warmtebron plaatsen. Hoe frisser de plant staat hoe langer de bloei. Tocht  en grote temperatuurverschillen vermijden. Maak bij het verpotten gebruik van een zure potgrond.

Water: Houd de potgrond vochtig, vooral in de groeiperiode, maar vermijd teveel water en natte voeten. Dompel de wortelkluit regelmatig in een emmer met water en laat daarna goed uitlekken. Gebruik zoveel mogelijk onthard water. Leidingwater kan soms teveel kalk bevatten voor deze zuurminnende plant.

Tip: Kies bij aankoop een azalea waarvan de bloemknoppen op het punt staan open te komen of waarbij de helft van de bloem- knoppen kleur vertonen. Uitgebloeide bloemen verwijderen.

Algemeen: bijna het ganse jaar door worden bloeiende azalea's aangeboden. Het grootste aanbod valt echter tussen september en mei. Azalea's houden lang en bloeien rijk in de juiste omstandig-heden. Er is een grote variatie in kleur-schakeringen en er zijn zelfs meerkleurige bloemen. Ook in de grootte is er een enorme variatie: van baby-azalea's en mini-azalea's tot de grote pyramidale azalea's.

Aansluitend artikel: azaleateelt in Vlaanderen

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Log in om een reactie te plaatsen