MijnTuin.org
Wil je gepersonaliseerde informatie ontvangen over jouw tuin?
Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden
Registreer je nu gratis!

Azalea Princes Pinky (Hortinno)

435 x gelezen
Eddy G. door Eddy Geers Volg Eddy G.

azalea_princes_pinky.jpg

Azalea Princes Pinky
•  Enkele bloem met mooie meeldraden
• Extra lange bloei (5 weken)
• In bloei leverbaar vanaf half maart
• Feeërieke uitstraling
• HB 2

VERZORGINGSTIPS

U koopt best steeds een kleurtonende Hortinno. Dit bekent dat u de kleur van de openkomende bloembotjes reeds goed kunt zien. Deze planten geven u immers een gegarandeerde bloei, ook in uw huiskamer waar ze thans minder licht krijgen dan in de serre van de kweker. 

De Hortinno houdt tijdens de wintermaanden van een zo licht mogelijke omgeving. Ook een koelere standplaats verlengt de bloeiduur van uw Hortinno.  

Belangrijk is uw Hortinno om de 2 à 4 dagen water te geven, en dit tot er 3 cm water in de overpot of schaal komt te staan. Hierdoor krijgt de plant de kans het nodige water op te nemen. Giet evenwel daags nadien het eventueel resterende water uit de overpot of schaal weg. Tijdens de winter is het immers belangrijk dat de plant niet langer dan één nacht met de bodem van de pot in water blijft staan. Na een aantal dagen, wanneer de potgrond opnieuw droog aanvoelt, of wanneer de bloemen en bladeren van de plant lijken te verwelken, geeft u opnieuw water. Deze manier garandeert een gezond wortelgestel, waardoor de bloei gegarandeerd wordt.   

De Hortinno hoeft geen meststoffen. 

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Log in om een reactie te plaatsen