MijnTuin.org
Wil je gepersonaliseerde informatie ontvangen over jouw tuin?
Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden
Registreer je nu gratis!

Bamboebergh

1025 x gelezen
Eddy G. door Eddy Geers Volg Eddy G.
Bamboebergh

Bamboebergh

 

Na het behalen van het diploma Tuin- en landschaps-architect specialiseerde Erik Van den Berghe, de zaakvoerder, zich in het kweken van bamboe. Op dat ogenblik was er nog maar weinig bekend over deze groep van planten in onze streken. Door de jaren heen heeft hij een collectie van planten aangelegd in zijn tuin, om zo de eigenschappen van de verschillende soorten bamboe te kunnen bestuderen.

Deze planten zijn ondertussen uitgegroeid tot reuzen met elk hun specifieke kenmerken. Hierdoor kan hij het gebruik van bamboe in het ontwerp en de aanleg van tuinen op een verantwoorde manier toepassen.

De snelgroeiende populariteit van bamboe is begrijpelijk: bamboe is buitengewoon sierlijk en decoratief. Deze groep van grasachtigen behoort tot de snelst groeiende planten ter wereld. De onderhoudsvriendelijke plant is in de winter aantrekkelijk groen en kan daarom toegepast worden op verschillende manieren: als haag, bodembedekker, solitair of groep.

In de kijktuin van de kwekerij vind je zo'n 100 verschillende winterharde bamboesoorten. Elke soort wordt gekweekt in de serre. Dit drukke gebeuren vindt plaats in het voorjaar. Eens geworteld worden ze klaargemaakt voor verkoop. Courante soorten zijn verkrijgbaar in verschillende maten.

Je kan bij Bamboebergh ook terecht voor degelijk advies bij de aanleg van je tuin.

Specialiteit: bamboe, zeer uitgebreide keuze en degelijke vakkennis.

Openingsuren: elke zat- & zondag van 10 tot 17 u (gesloten van 15 dec tem 20 jan en van 21 jul tem 15 aug)

Contactpersoon: Erik Van den Berghe

Adres

Broekstraat 56

 

9831 St-Martens-Latem (Deurle)

 

 

E-mail

info@bamboebergh.be

Website

www.bamboebergh.be

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Log in om een reactie te plaatsen