MijnTuin.org
Wil je gepersonaliseerde informatie ontvangen over jouw tuin?
Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden
Registreer je nu gratis!

Basf lanceert volgend jaar transgene aardappel.

266 x gelezen
Eddy G. door Eddy Geers Volg Eddy G.

BASF lanceert volgend jaar transgene aardappel


BASF legt bedrijven zoals Monsanto en DuPont Pioneer voortaan het vuur aan de schenen op de markt voor agrarische biotechnologie. Het bedrijf lanceert volgend jaar zijn eerste transgeen gewas: een aardappel met een hoog gehalte aan amylopectinezetmeel. BASF trekt de komende drie jaar 825 miljoen euro uit voor biotechnologisch onderzoek. Een derde van dat investeringsbedrag gaat naar de ontwikkeling van transgene gewassen.

"Wij gaan ons meten met de Monsanto’s en DuPonts van deze wereld", stelt topman Hans Kast van BASF Plant Science onomwonden. Het grootste chemiebedrijf ter wereld en één van de marktleiders op het vlak van gewasbescherming heeft aan biotechnologie dus topprioriteit gegeven omdat het gelooft in het groeipotentieel van deze activiteit. De huidige marktwaarde van de plantaardige biotechnologie wordt geschat op 4,5 miljard euro.

De transgene aardappel die volgend jaar in Europa op de markt moet komen, is bedoeld voor gebruik in de papierindustrie. Gebruik van dat amylopectinezetmeel maakt het mogelijk papier te produceren met minder energie en met minder synthetische stoffen. Het product zou ook gebrukt worden in de textiel- en lijmindustrie.

BASF wacht nu op de toelating van de Europese autoriteiten. Als alles verder volgens plan verloopt, introduceert BASF in 2010 een droogteresistente maïsvariëteit in de VS.

Bron: Agrarisch Dagblad

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Log in om een reactie te plaatsen