MijnTuin.org
Wil je gepersonaliseerde informatie ontvangen over jouw tuin?
Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden
Registreer je nu gratis!

Basismeststof voor de moestuin

2004 x gelezen
Eddy G. door Eddy Geers Volg Eddy G.

Knapperige verse groenten enkel en alleen besproeid met een wolk regenwater bevatten de smakelijkste vitamines. Het zijn exclusieve delicatessen in een tijd van massaproductie en “fast-food”. Komkommers, spinazie, boontjes, paprika’s, tomaten, pompoenen; ze zijn niet enkel meer weggelegd voor ervaren tuinliefhebbers. DCM heeft voor u en voor al die andere tuiniers volgend producten op punt gesteld.

Voor de (biologische) groentetuin ontwikkelde DCM de Organische Meststof voor Groenten. Deze organische meststof is als volgt samengesteld:

  • 6 % stikstof voor een goede bladvorming en grote planten
  • 3 % fosfor voor sterke plantenwortels en een goede bloei
  • 12 % kalium voor sterke vruchten en stevige planten
  • 3 % magnesium (onder vorm van kieseriet) voor diepgroene bladeren en een goede fotosynthese
     

 

Deze meststof is dus rijk aan kalium of potas voor grote vruchten en bevat bovendien magnesium voor een diepgroene kleur van alle bladgewassen. Bovendien heeft deze meststof een lange werking. De organische voedingselementen komen geleidelijk vrij en dekken op die manier gedurende lande tijd de behoefte van de plant. Hierdoor gaan geen voedingselementen verloren door uitspoeling naar het grondwater en zijn organische meststoffen dus veilig voor plant en milieu. De organische stof in deze meststof wordt omgezet in humus die de bodemstructuur verbetert en dus de inworteling vergemakkelijkt. 

Voor haast alle culturen geeft DCM Organische Meststof voor Groenten de beste resultaten.


Vergeet de bodemverbetering niet!

Om plantenwortels alle kansen te geven om zich optimaal te laten ontwikkelen, zijn een goede bodemstructuur en een actief bodemleven onontbeerlijk. Bodemstructuur en bodemleven kunnen verbeterd worden door extra organisch materiaal (humus) in de bodem in te brengen. Humus maakt zware kleibodems luchtiger en meer doorlatend en maakt lichte zandbodems wat beter waterhoudend. 

Bodemverbeteraars met een hoog gehalte aan organische stof, zoals DCM Koe-Kippen-Paardemest en  DCM Vivimus Groenten, verhogen het humusgehalte van de bodem. De organische stof is een energierbon voor talrijke micro-organismen en wordt door het bodemleven omgezet in humus. Planten zullen sneller inwortelen en door het evenwicht tussen lucht en vocht spoelen voedingselementen minder snel uit.

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Log in om een reactie te plaatsen