MijnTuin.org
Wil je gepersonaliseerde informatie ontvangen over jouw tuin?
Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden
Registreer je nu gratis!

Beaucarnea - Nolina recurvata - Olifantspoot

8388 x gelezen
Eddy G. door Eddy Geers Volg Eddy G.

nolinarecurvatab.jpg

Naam: Nolina recurvata (jonge plant) Beaucarnea recurvata

Nederlandse naam: Olifantspoot - Flessenboom - Beaucarnea

Herkomst: Mexico, nu verspreid over geheel Latijns Amerika

Familie: Agavaceae

Standplaats: Geen volle zon maar wel veel licht. Verdraagt korte periodes met minder licht. Gemiddelde luchtvochtigheid. In de zomer kan je de plant buiten plaatsen op een zonnige, beschutte plaats. Koele temperatuur in de winter (+/-15°C).

Water: Matig water geven tijdens de groeiperiode. Laat de potgrond tussen twee gietbeurten in licht opdrogen. In de winter op een koele plaats heeft Beaucarnea nog minder vocht nodig. Omdat Beaucarnea water kan oplsaan in zijn stam kan hij droge periodes overbruggen.

Algemeen: Opvallende en karakteristieke plant met een boomachtige groei; een houtige stam die met het ouder worden opzwelt en flesvormig verder groeit. Daaruit groeit een ragebol van fijne lintvormige bladeren. De plant slaat water op in de verdikte stam. Stelt weinig eisen en is daarom een goeie plant voor 'beginners'.

Tip: eventueel verpotten in januari-februari. Gebruik een goed doorlatende potgrond (vb voor cactussen en vetplanten) Let op: katten vinden de stam aantrekkelijk om hun nagels te scherpen. Ze durven ook aan de punt van de bladeren kauwen.

Lees meer

Kenmerken: Bladplant  - Gemakkelijk

Beaucarnea2_800x532.jpg

Beaucarnea6_399x600.jpg

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Log in om een reactie te plaatsen