MijnTuin.org
Wil je gepersonaliseerde informatie ontvangen over jouw tuin?
Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden
Registreer je nu gratis!

Beeldenstroom

1604 x gelezen
Eddy G. door Eddy Geers Volg Eddy G.

Kunst en ecologie in de Kalkense Meersen

beeldenstroom_500.jpg

De Kalkense Meersen vormen het ideale decor voor een prachtige wandel- of fietstocht. Van 1 juli tot 30 september 2012 wordt dit natuurgebied omgetoverd tot een gratis openluchtkunstpark. Nationale en internationale kunstenaars gaan er aan de slag met wat de natuur hen te bieden heeft en zorgen voor de ecologische kunstroute ‘Beeldenstroom'. Onder impuls van curator Verbeke Foundation gaan kunst en ecologie hand in hand. Tijdelijke en permanente natuurkunstwerken zorgen voor een uniek geheel en laten u met een volledig nieuwe blik de Kalkense Meersen ontdekken.

Het intergemeentelijke samenwerkingsverband Cultuuroverleg Scheldeland (Wetteren, Wichelen, Laarne en Berlare) sloeg de handen in elkaar met Verbeke Foundation, Agentschap Natuur en Bos (ANB), Natuurpunt en Waterwegen en Zeekanalen (WenZ). Al deze organisaties zorgen met hun eigen expertise voor een project met zeer hoge uitstraling, dat ondersteund wordt door de provinciale, de Vlaamse en de Europese overheid.

De grote doelstelling van deze editie van Beeldenstroom is om bezoekers op een andere manier te laten kijken naar de Kalkense Meersen. Door de integratie van kunstwerken wordt getoond dat kunst kan verweven worden met de omgeving. Bepaalde kunstwerken zijn bovendien permanent en zullen jaarlijks van uitzicht veranderen. De keuze van de kunstwerken gebeurde rond het thema ‘ecologie en kunst’. Er werd gekozen voor werken die inpikken op thema’s van het platteland (hengelen, bijenkwekerij) en/of die bestaan uit levende materialen (wilgentenen, knotbomen, gras, bamboe).

Het kunsttraject is 10 kilometer en is verspreid over de vier organiserende gemeenten Wichelen, Laarne, Berlare en Wetteren. Startpunt op de markt van Schellebelle, maar vanuit het centrum van de 4 gemeenten is er een aanlooproute voorzien. Een ding is zeker: na een bezoekje aan Beeldenstroom bekijkt u de Kalkense Meersen nooit meer met dezelfde ogen. 


PRAKTISCH: Beeldenstroom is gratis en kan zowel per fiets als te voet worden bezocht.

»Startpunt is Het Veer in Schellebelle (kant Schellebelle).  Vanuit het centrum van Wetteren, Uitbergen (Berlare) en Kalken (Laarne) zijn aanlooproutes voorzien.

Een gratis routekaart is te verkrijgen in de Toeristische infokantoren van Wetteren en Berlare of op de Cultuurdienst van Laarne

Meer info:  BEELDENSTROOM

                         

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Log in om een reactie te plaatsen