MijnTuin.org
Wil je gepersonaliseerde informatie ontvangen over jouw tuin?
Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden
Registreer je nu gratis!

Begonia Bellfire

1910 x gelezen
Eddy G. door Eddy Geers Volg Eddy G.

Begonia Bellfire

begonia_bellfire(1).jpg

Naam

 Begonia Bellfire

Nederlandse naam

 Begonia

Familie

 Begoniaceae

Herkomst

 Selectie uit Begonia boliviensis

Standplaats

 Volle zon tot halfschaduw.  In volle schaduw groeit de plant meer zijwaarts en  dus minder hoog en vormt minder bloemen.  Goed gedraineerde grond.  De plant is bestand tegen droogte, maar voor de  beste bloei hou je de plant licht vochtig van lente tot  herfst.  Bij te vochtige grond kan wortelrot optreden.

Bloei

 Felle koraalroze, klokvormige bloemen

Algemene kenmerken

 Decoratieve, rijkbloeiende plant met diep donker  gekleurd blad met een paarskleurige gezaagde bladrand.    BELLFIRE is ideaal voor in tuinen of op balkons waar men  behoefte heeft aan een massa kleur, zonder al te veel  of geen tijd aan verzorging te hoeven besteden.  De naam BELLFIRE is gekozen vanwege de grootte en  vorm van de plant.  De koraalroze klokvormige bloemen bedekken de halve  plant en bieden een mooi contrast met de diep donker  gekleurde bladeren.

 Net als de BONFIRE vereist deze nieuwe Begonia weinig  onderhoud en is zeer gemakkelijk te verzorgen.  De plant is bovendien bestand tegen alle  weersinvloeden. Storm, zware regenval en extreme  hitte laten de BELLFIRE ongedeerd.

 BELLFIRE is zelfreinigend; de uitgebloeide bloemen vallen  af en maken plaats voor snel groeiende nieuwe  opvolgers. Het grootste verschil met de BONFIRE, naast  de kleur van de bloemen en de bladeren, is het  groeipatroon.  BONFIRE is met haar hangende takken uiterst geschikt  in hoge potten en als hangplant, de BELLFIRE  daarentegen groeit omhoog tot een ronde volle  verschijning, met een diameter oplopend tot wel 80 cm.

 BELLFIRE bloeit vanaf de vroege lente en behoudt haar  bloemen tot aan de eerste herfstvorst en gedijt in  zowel volle zon als gedeeltelijke schaduw.  BELLFIRE kan op diverse manieren worden geplant,  in de volle grond, in een pot op het terras of balkon  maar ook als hangplant.   Door de plant regelmatig te bemesten, verbeteren de  luxueuze prestaties van de BELLFIRE zelfs nog meer.

Aansluitend: Begonia Bonfire

begonia_bellfire_1.jpg

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Log in om een reactie te plaatsen