Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

Begonia Bonfire

Begonia Bonfire

begonia_bonfire.jpg

Naam

 Begonia Bonfire

Nederlandse naam

 Begonia

Familie

 Begoniaceae

Herkomst

 Selectie uit Begonia boliviensis

Standplaats

 Volle zon tot halfschaduw  In volle schaduw groeit de plant zijwaarts waardoor  deze minder hoog wordt en minder grote bloemen  voortbrengt.  Goed gedraineerde grond.

Bloei

 Roodoranje, klokvormige bloemen

Algemene kenmerken

 Decoratieve en langdurig bloeiende plant die zowel  als kamerplant of als tuinplant kan worden gebruikt.  Ideaal voor potten of ook hangmanden.    Deze begonia heeft een oogverblindende weldadige  hoeveelheid fel oranjerode bloemen die in de zomer de  helft van de plant bedekken. De aantrekkelijke bladeren  van de Begonia BONFIRE hebben rood gekartelde randen  en groeien compact en sierlijk. Gedurende de winter  kunnen de planten in gematigde gebieden in de grond  blijven. In koude gebieden kunnen ze het best herplant  worden in het voorjaar, voor beter kwaliteit.

  • prachtige overvloed aan felgekleurde bloemen
  • spectaculair als kleurrijke kamerplant
  • weinig onderhoud, eenvoudig te verzorgen
  • perfect voor zowel in potten als in de tuin
  • kan overwinteren in gebieden waar de grond niet bevriest

 De ontdekking van BONFIRE is een interessant verhaal  op zich.  Kort samengevat: in 1990 bracht een expeditie naar  Bolivia door het Nieuw-Zeelands Ministerie van  Landbouw en Visserij 451 plantenexemplaren mee terug  die men tijdens deze expeditie had verzameld in allerlei  omgevingen gaande van subtropische gebieden tot  koude bergen. Jaren van planning, twee maanden van  veldonderzoek en daarna nog eens tien jaar waarin het  materiaal is getest, hebben samen geleid tot het op de  markt brengen van deze BONFIRE.

begonia_bonfire_1.jpgReacties

Er zijn nog geen reacties.

Log in om een reactie te plaatsen