MijnTuin.org
Wil je gepersonaliseerde informatie ontvangen over jouw tuin?
Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden
Registreer je nu gratis!

Bewonder de Belgian Mums tijdens het chrysantenfestival in de Japanse tuin

1704 x gelezen
door Celine Devos • Vrijdag 13 Oktober 2017

Dit is een gesponsord artikel in samenwerking met Gediflora - Belgian Mums.

Vanaf zaterdag 14 oktober tot zondag 22 oktober vindt het chrysantenfestival ‘Kiku Matsuri’ plaats in de Japanse tuin te Hasselt. Negen dagen lang staan chrysanten in de kijker. Bezoekers komen er allerlei zaken te weten over de chrysant en haar geschiedenis. Wie nieuwsgierig is naar de smaak van deze herfstbloeier kan er ook het eerste bier op basis van chrysantenextract proeven.

Mum-wandeling

Bezoekers volgen een Mum-wandeling doorheen de Japanse tuin. Op een tiental stopplaatsen kunnen bezoekers de bontgekleurde Belgian Mums bewonderen en meer te weten komen over de chrysant en haar geschiedenis. 

Speciaal voor de 25ste verjaardag van de Japanse tuin werd het thema “zilver” gekozen. Het thema wordt verwerkt in de verschillende chrysantenwerken. De Belgian Mums die voor de meesterwerken gebruikt worden, zijn echte Belgische bolchrysanten van het veredelingsbedrijf Gediflora. 

 

Chrysant, een teken van lang leven en geluk

In Japan (en heel wat andere landen) wordt de chrysant niet geassocieerd met verlies maar met een lang leven en geluk. Dit ligt helemaal in lijn met de lifestylemeerwaarde die Gediflora met behulp van de Belgian Mums wil geven aan de chrysant. Voor meer inspiratie of tips & tricks over chrysanten, kijk dan op de website: www.belgianmums.be

 

Proef het enige echte Mum Beer

In het Midden Oosten is chrysantenwijn enorm populair. Maar met chrysantenextract is het ook mogelijk om een heerlijk biertje te brouwen. Mum beer is het eerste bier op basis van chrysanten van het West-Vlaamse Gediflora, een innovatief veredelingsbedrijf, gespecialiseerd  in bolchrysanten. Door Gediflora’s passie voor chrysanten, ontwikkelden ze op basis van gedroogde chrysantenbloemblaadjes een rijkelijk bier. 

Het Mum Beer is een rijk amberkleurig bier dat wordt gekenmerkt door een complex, ietwat koppig aroma. Wie van de wandeling een beetje dorstig is geworden, kan het bier proeven achteraan in de tuin. 

Meer informatie over het Mum Beer kan je vinden op de website www.mumbeer.be

Lees verder op Gediflora - Belgian Mums »

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Log in om een reactie te plaatsen