Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

Billbergia Decora

  billbergia_decora.jpg

 billbergia_decora_1.jpg

Naam: Billbergia decora Vriendschapsplant Familie: Bromeliaceae

Standplaats: Geen volle zon maar wel veel licht. Redelijk bestand tegen droge lucht. De plant heeft veel licht nodig om in bloei te komen.

Water: in de zomer regelmatig en voldoende onthard water geven. Vermijd natte voeten.

Algemeen: Billbergia behoort tot de bromelia-familie. Ze worden vooral geteeld omwille van de exotische bloemen. Uit de opvallende roze schutbladen verschijnen hangende trossen met geelgroene bloemen met blauwe randen. Smalle trechtervormige rozetten. Rondom de rozet die heeft gebloeid ontstaan jonge scheuten die u kan wegnemen en verder kan laten opgroeien.

Billbergia Decora is een elegante Medinilla-achtige  kamerplant die er niet alleen prachtig uitziet met haar dertig centimeter lange, roze bloemknoppen, de plant maakt na de bloei ook al snel weer nieuwe zijscheuten die opnieuw in de huiskamer gaan bloeien. Dit in tegenstelling tot andere bromelia’s, die na de bloei afsterven. Daardoor gaat Billbergia Decora ook nog eens erg lang mee. Elke knop bloeit drie tot vier weken. De hangende bromelia wordt in een groen stadium – met de bloemknop in het blad – verhandeld om transportschade te voorkomen.

Algemene tips- -Bromelia’s wensen veel licht maar geen direct zonlicht of volle zon. -Ze voelen zich thuis bij elke temperatuur tussen 15 - 30°C. Het best is echter een kamertemperatuur 20-25°C -Geef Bromelia’s water in het hart van de rozet. Gebruik bij voorkeur lauw regenwater. -Zorg ervoor dat de potkluit voortdurend licht vochtig is maar niet te nat. Geen natte voeten.

Goed om weten: De plant dankt zijn naam aan G.J. Billberg (1772-1844) een Zweedse advocaat en auteur van werken over de flora in ScandinaviëBijsluiter voor kamerplanten


Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Log in om een reactie te plaatsen