MijnTuin.org
Wil je gepersonaliseerde informatie ontvangen over jouw tuin?
Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden
Registreer je nu gratis!

Maak je gazon groener met Bio Kalk van COMPO

2790 x gelezen
COMPO B. door Kelly Van Coppenolle • Vrijdag 31 Maart 2017 Volg COMPO B.

Dit is een gesponsord artikel in samenwerking met Compo.

De zuurtegraad van de bodem bepaalt in grote mate de soort en het aantal voedingsstoffen die het gazon en andere gewassen kunnen opnemen. Normaal gezien ligt de zuurtegraad van een gazon tussen 6,0 en 7,0. Bij een te zure grond kunnen de grasplantjes onvoldoende calcium en magnesium absorberen. Door uitspoeling, opname door het gazon, zure regen en zuurwerkende meststoffen wordt de kruimelstructuur van de bodem vernietigd waardoor het gazon er kaal en door uitziet. COMPO Bio Kalk stopt die verzuring.

COMPO Bio Kalk is een hoogwaardige kalkmeststof van fossiel zeewier die zorgt voor een groener en steviger gazon en een bodem met een optimale zuurtegraad. Ze bevatten magnesium voor een diepgroene kleur en kalium voor meer weerstand.  Hoe steviger het gazon, hoe minder kans onkruiden en mos zullen krijgen om zich in het gras te nestelen.

Het product optimaliseert de pH-waarde van de bodem en verbetert de bodemstructuur zodat de grasplantjes opnieuw voedingsstoffen kunnen opnemen en zich zo optimaal zullen ontwikkelen. De strooiklare korrels zijn naast toepassing in gazons ook geschikt voor bloemenborders, siertuin en moestuin (met uitzondering van rododendrons, azalea’s, bosbessen en andere zuurminnende planten). 

COMPO Bio Kalk van fossiel zeewier is geschikt voor een onderhoudsbekalking en een herstelbekalking.  Het kan met de hand gestrooid worden maar kan eveneens perfect met een strooiwagen verdeeld worden. De kalkmeststof kan het ganse jaar door worden gestrooid, bij voorkeur bij droog weer. 

Van eind december tot eind maart kan het gazon een onderhoudsbekalking krijgen. Daarbij wordt een dosis van 80-100 g/m² aanbevolen. Voor het herstellen van de zuurtegraad wordt een dosis van 200-350 g/m² in meerdere giften aanbevolen. Voor moeilijke bodems zoals leem en klei kan de kalkgift met 20 g/m² verhoogd worden.

Het product is eveneens geschikt voor toepassing in de biologische landbouw.

Lees verder op Compo »

1 reactie

  • Arjan & Cassandra v. Arjan & Cassandra v. Het is nooit zeker of er kalk gestrooid moet worden ,dat hangt af van de zuurgraad van de grond.
    Men doet tegenwoordig of als er ieder jaar kalk gestrooid moet worden, eerder werd 1 x in de 3 tot 5 jaar aanbevolen.
    Dus overdrijven kan ook wat kalk betreft , trek U eigen conclusie.
    Zondag 2 April 2017 om 08:24

Log in om een reactie te plaatsen