MijnTuin.org
Wil je gepersonaliseerde informatie ontvangen over jouw tuin?
Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden
Registreer je nu gratis!

Biologische geteelde groenten zonder vraatschade

3361 x gelezen
DCM door DCM • Woensdag 20 Mei 2020 Volg DCM

Dit is een gesponsord artikel in samenwerking met DCM.

Zelf gekweekte groenten zijn super vers en lekker, maar wat met die vervelende vraatschade?  DCM Boomerang Garden Moestuin biedt hier de oplossing, ook in de bio-tuin*

DCM Boomerang Garden Moestuin werkt op basis van een stof die gewonnen wordt uit de bodembacterie Saccharopolyspora spinosa. Dit contact- en maaginsecticide kan ingezet worden tegen allerlei rupsen, mineervliegen, groentevliegen, koolvliegen, trips, bladvlooien en coloradokever enz. op tal van groenten- en fruitplanten.

Bladbespuiting: Spuit het product liefst bij valavond (inactiviteit van bijen en andere bestuivers) en wanneer de volgende 4-6u geen neerslag wordt voorspeld.

Van zodra het product in het bladmoes van de bladeren is opgenomen, heeft het een verlengde werking van nog een 10-tal dagen. Dit betekent dat de rupsen of larven die uitkomen na de bespuiting en van de bladeren eten, gedurende 10 dagen worden afgedood.

Aangieten: DCM Boomerang Garden Moestuin kan in oplossing aangegoten worden bij het planten aan de voet van kolen. Op die manier is het heel eenvoudig schade door maden van de koolvlieg plaatselijk tegen te gaan.

 

TIP: bescherm je planten extra met DCM Vitasilica. Dit fijne lavameel kan je gemakkelijk over je groenteplanten stuiven met een DCM Poederverstuiver. Het dun laagje poeder vormt een ideale fysische barrière die je planten minder aantrekkelijk maakt voor insecten en allerlei schimmels.

 

* Toepasbaar in de biologische landbouw volgens Verordening (EG) nr. 834/2007 en zijn wijzigingen.

Lees verder op DCM »

3 reacties

  • Erik S. Erik S. Werkt dit ook tegen bladluis? En is het veilig voor bijen en vogels?
    Maandag 25 Mei 2020 om 21:44
  • Johan H. Johan H. Nooit doen, insecticides zijn schadelijk voor alle insecten, dus ook voor nuttige bijen, hommels en andere bestuivers. Kies natuurlijke oplossingen, zoals larven van lieveheersbeestjes bij bladluis etc.
    Zondag 31 Mei 2020 om 23:19
  • Johan H. Johan H. Spinosad is zeer toxisch voor bijen, en matig toxisch tot toxisch voor regenwormen, vissen en waterorganismen. Vreselijk dat dit als biologisch wordt aangeprezen
    Zondag 31 Mei 2020 om 23:21

Log in om een reactie te plaatsen