Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

Bladblazer voor Stihl CombiSysteem

1696 x gelezen
Eddy G. door Eddy Geers Volg Eddy G.

Met het STIHL CombiSysteem heeft de fabrikant van motorapparaten uit Waiblingen een even simpel als geniaal idee in de praktijk gebracht:met één motorunit zo veel mogelijk werkzaamheden rondom het huis en in de tuin uitvoeren. Dit wordt mogelijk gemaakt door het samenspel van een STIHL combimotor met verschillende combigereedschappen. De nieuwe axiaal-bladblazer STIHL BG-KM maakt het doordachte systeem nu weer veelzijdiger.Want deze innovatieve 'luchtbezem' 'veegt' in een zucht moeiteloos blad, gras en heggenknipsel, maar ook poedersneeuw van het perceel. Zijn excellente prestaties dankt de bladblazer aan het axiaalprincipe. Dit zorgt voor blaasprestaties die garant staan voor de nieuwe norm. De nieuwe STIHL BG-KM is vanaf januari 2008 bij de dealer leverbaar.

Innovatieve axiaal-bladblazer voor STIHL CombiSysteem: excellente blaascapaciteit voor het snel schoonvegen van het perceel

 

stihlcombi.jpg

stihlkombibladblazer.jpg

Het STIHL CombiSysteem bewijst zich bij de diverse werkzaamheden op het perceel als een echte allrounder. Of het nu gaat om maaien van gras, het knippen van struikgewas of heggen, het snoeien van bomen, het frezen van de grond of het schoonvegen van grote percelen – elke taak wordt met het bijbehorende combigereedschap, dat snel en comfortabel via een snelkoppeling aan de combimotor wordt gekoppeld, perfect uitgevoerd. Tot het programma combigereedschappen behoort nu ook een innovatieve bladblazer. Dankzij het door STIHL ontwikkelde axiaalprincipe levert de lichtgewicht 'luchtbezem' een blaascapaciteit die voor met de hand geleide apparaten de nieuwe norm bepaalt. Als voorbeeld voor de uitstekende prestaties diende de techniek van de moderne straaljager:een drietrapsturbine zorgt ervoor dat de lucht een enorme snelheid krijgt. Deze krachtige luchtstroom is beschikbaar voor reinigingswerkzaamheden en maakt het zowel voor gelegenheidsgebruikers alsook voor professionals gemakkelijk om snel en moeiteloos orde te scheppen.

Combimotoren voor elke taak

Als aandrijfbron voor het veelzijdige STIHL CombiSysteem zijn vijf krachtige combimotoren leverbaar, die speciaal werden afgestemd op de eisen bij het groen- en perceelonderhoud. De tweetaktmotor STIHL KM 55, die standaard is uitgevoerd met het snelstartsysteem STIHL ErgoStart, zorgt met zijn 0,75 kW voor voldoende power voor alle werkzaamheden rondom het perceel.Als er nog hogere eisen worden gesteld, is de STIHL KM 85 met zijn 0,95 kW en zijn hoge trekkracht de optimale motor. De STIHL combimotoren KM 90, KM 100 en KM 130 bieden met vermogens van 0,95 kW, 1.05 kW, resp. 1,4 kW enorme prestaties, een hoog koppel alsmede een enorme trekkracht – en werken dankzij de vernieuwende STIHL 4-MIX-technologie zeer milieuvriendelijk.In tegenstelling tot een conventionele viertaktmotor wordt de gepatenteerde STIHL 4-MIX-motor getankt met een mengsel van benzine en olie (tweetaktmengsel). De effectieve aansturing van de gasstromen door middel van de kleppen bij de 4-MIX-motor voorkomt spoelverliezen, wat leidt tot een duidelijke verlaging van de uitstoot aan schadelijke stoffen in de uitlaatgassen. Zij voldoen spelenderwijs aan de vanaf 2008 in Europa geldende strenge emissiegrenswaarden (EU II).De STIHL combimotoren zijn uitgevoerd met een praktische beugelhandgreep (R-versie), die het gebruik van het CombiSysteem ook mogelijk maakt op plaatsen waar weinig ruimte is.

Omvangrijk programma aan combigereedschappen

Naast de nieuwe bladblazer STIHL BG-KM zijn er nog tien verschillende combigereedschappen leverbaar – vanaf de zeis met draadmaaikop of het grassnijblad via de struiksnoeiers en kantensnijders, hoogsnoeiers, heggenscharen tot aan de grondfrees, bezemrol en borstelrol. Voor het comfortabel en snel verwisselen van de combigereedschappen zonder extra gereedschap is het CombiSysteem uitgevoerd met een snelkoppeling. Deze levert ook bij het transport en de opslag van het apparaat voordelen op. Door toebehoren zoals een draagtas, een steelverlenging, comfort-draagstel en haakse aandrijving kan het STIHL CombiSysteem gemakkelijk worden aangepast aan de individuele eisen en wensen.

Combigereedschap STIHL BG-KM

Gewicht:                     1,8 kg

Totale lengte:              89 cm

STIHL combimotoren

Cilinderinhoud:                       27,2 cm³ tot 36,3 cm³

Vermogen:                             0,75 kW tot 1,4 kW (1,0 pk tot 1,9 pk)

Gewicht:                                 vanaf 4,0 kg

  stihlkombisneeuw.jpgReacties

Er zijn nog geen reacties.

Log in om een reactie te plaatsen