Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

Bloemenmengsels voor een tuin vol nuttige insecten

DCM door DCM • Woensdag 25 April 2018 Volg DCM

Bloemen in je tuin zijn niet alleen prachtig, ze zijn ook belangrijk voor de biodiversiteit. Bepaalde bloemen trekken namelijk nuttige insecten aan, die de strijd aangaan met schadelijke soortgenoten die het bijvoorbeeld op je groenten gemunt hebben. DCM ontwikkelde 4 decoratieve bloemenmengsels, die mikken op een specifieke groep van insecten.

Twee vliegen in een klap
De bloemenmengsels bevatten ook een organisch bodemverbeterend middel dat het bodemleven stimuleert. Een actiever bodemleven voorkomt bodemmoeheid en zorgt voor weerbare wortels en planten. Met de bloemenmengsels van DCM stimuleer je dus zowel boven als onder de grond de biodiversiteit en geniet je tot laat in het najaar van prachtige bloemen!

 • DCM Bloemenmengsel Vlinders
  Dit mengsel bevat meer dan 30 verschillende eenjarige en meerjarige bloemenzaden, zoals schildzaad, dille, nachtschade, korenbloem en kaasjeskruid. Het trekt vlinders aan en stimuleert op die manier het behoud van zeldzame soorten.
   
 • DCM Bloemenmengsel Nuttige Insecten
  In dit mengsel tref je meer dan 20 verschillende eenjarige en meerjarige bloemenzaden, zoals duizendblad, schildzaad, schubkamille, goudsbloem en koriander. Het is een uitgekiende bloemenmix die nuttige insecten aantrekt om schadelijke en vervelende insecten te bestrijden.
   
 • DCM Bloemenmengsel Lieveheersbeestjes
  DCM Lieveheersbeestjesmengsel telt meer dan 20 verschillende eenjarige en meerjarige bloemenzaden, zoals korenbloem, lupine, meisjesogen, cosmos en klaproos. De speciaal geselecteerde bloemen halen lieveheersbeestjes naar je tuin, die er de strijd kunnen aanbinden met bladluizen.
   
 • DCM Bloemenmengsel Bestuivers
  De ingrediënten van dit mengsel bestaan uit meer dan 40 verschillende eenjarige en meerjarige bloemenzaden, zoals kattenkruid, veldsalie, valeriaan, facelia en teunisbloem. Het is een mengsel dat zeer geliefd is bij allerlei bestuivers, die een betere oogst garanderen.