MijnTuin.org
Wil je gepersonaliseerde informatie ontvangen over jouw tuin?
Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden
Registreer je nu gratis!

Bloemenmengsels voor een tuin vol nuttige insecten

11946 x gelezen
DCM door DCM • Donderdag 30 April 2020 Volg DCM

Bloemen in je tuin zijn niet alleen prachtig, ze zijn ook belangrijk voor de biodiversiteit. Bepaalde bloemen trekken namelijk nuttige insecten aan, die de strijd aangaan met schadelijke soortgenoten die het bijvoorbeeld op je groenten gemunt hebben. DCM ontwikkelde 4 decoratieve bloemenmengsels, die mikken op een specifieke groep van insecten.

Twee vliegen in een klap
De bloemenmengsels bevatten ook een organisch bodemverbeterend middel dat het bodemleven stimuleert. Een actiever bodemleven voorkomt bodemmoeheid en zorgt voor weerbare wortels en planten. Met de bloemenmengsels van DCM stimuleer je dus zowel boven als onder de grond de biodiversiteit en geniet je tot laat in het najaar van prachtige bloemen!

  • DCM Bloemenmengsel Vlinders
    Dit mengsel bevat meer dan 30 verschillende eenjarige en meerjarige bloemenzaden, zoals schildzaad, dille, nachtschade, korenbloem en kaasjeskruid. Het trekt vlinders aan en stimuleert op die manier het behoud van zeldzame soorten.
     
  • DCM Bloemenmengsel Nuttige Insecten
    In dit mengsel tref je meer dan 20 verschillende eenjarige en meerjarige bloemenzaden, zoals duizendblad, schildzaad, schubkamille, goudsbloem en koriander. Het is een uitgekiende bloemenmix die nuttige insecten aantrekt om schadelijke en vervelende insecten te bestrijden.
     
  • DCM Bloemenmengsel Lieveheersbeestjes
    DCM Lieveheersbeestjesmengsel telt meer dan 20 verschillende eenjarige en meerjarige bloemenzaden, zoals korenbloem, lupine, meisjesogen, cosmos en klaproos. De speciaal geselecteerde bloemen halen lieveheersbeestjes naar je tuin, die er de strijd kunnen aanbinden met bladluizen.
     
  • DCM Bloemenmengsel Bestuivers
    De ingrediënten van dit mengsel bestaan uit meer dan 40 verschillende eenjarige en meerjarige bloemenzaden, zoals kattenkruid, veldsalie, valeriaan, facelia en teunisbloem. Het is een mengsel dat zeer geliefd is bij allerlei bestuivers, die een betere oogst garanderen.

 

4 reacties

  • Judith L. Judith L. Bloemenmengsels met een decoratieve insteek schaden de inheemse insectenpopulatie. Ze bestaan uit soorten die voor het menselijke oog zijn doorgekweekt. De bloemen hebben hierdoor een vorm die afwijkt van de populaties inheemse planten waar de insecten normaal op leven. Dat levert problemen op. Koop je mengsels aub alleen bij inheemse zaadhandels zoals cruydhoek en bolderik. https://www.vlinderstichting.n...
    Woensdag 6 Mei 2020 om 10:23
  • Wim M. Wim M. Groot gelijk Judith. Gebruik voor bloemweides inheemse soorten dat is veel beter voor de natuur. In de border kan je uitheemse soorten zetten maar ook daar kan je deels werken met inheemse soorten. Een paar uitheemse erbij via bollen ofzo kan nog in een bloemeweide maar inzaaien doe je best met inheemse soorten.
    Vrijdag 15 Mei 2020 om 09:43
  • Henk V. Henk V. Als je een klein tuintje hebt en je wil die niet volzetten met allerlei goed bedoelde bloemenmengsels zijn pioenrozen een alternatief. Deze hebben, behalve hun bloeiwijze met veel nectar ook nog veel extraflorale nectaria die ervoor zorgen dat er het gehele jaar door een goed voedselaanbod is voor een groot aantal insecten. Bovendien is het, samen met wilde peen een zeer goede plant om voedsel te bieden aan de natuurlijke vijanden van engerlingen in het gazon.
    Henk Vlug, Insect Consultancy
    Vrijdag 5 Juni 2020 om 11:44
  • Gitta V. Gitta V. Helemaal gelijk Judith. Als je iets wilt doen voor de bijen koop dan biologisch zaad met inheemse mengsels. Andes help je ze echt van de regen in de drup….alles is nu zogenaamd ‘goed voor de bijen’ maar met kweekbloemen en planten met steriele bloemen die mensen zo mooi vinden alleen vanwege hun bloeiwijze en giftige zaden of éénjarigen help je ze echt niet. Heel Kwalijk dat deze zaden en planten als ‘bij vriendelijk’ verkocht mogen worden!
    Vrijdag 29 April 2022 om 09:00

Log in om een reactie te plaatsen