MijnTuin.org
Wil je gepersonaliseerde informatie ontvangen over jouw tuin?
Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden
Registreer je nu gratis!

Bloemenmode

486 x gelezen
Eddy G. door Eddy Geers Volg Eddy G.

Bloemenmode


Vanaf januari verlangen veel mensen al weer naar de lente. Bloemen als narcissen, tulpen, hyacinten en blauwe druifjes zijn ideale sfeermakers en zijn hartje winter als snijbloem of als bol-op-pot optimaal verkrijgbaar bij bloemist en tuincentrum. Je kunt haast eindeloos variëren met bloemvormen en kleuren. Met vazen, potten en accessoires creëer je in no-time je eigen lentesfeer. In 2011 zijn twee modetrends zichtbaar in “bloemenland”: Sparkle en Sturdy. Welke stijl of trend je ook volgt… vanaf januari is het lente in huis!

 

Stralend of stoer

In de trend Sparkle (stralend) wordt veel gebruik gemaakt van vrolijke kleuren bijvoorbeeld door een combinatie van gele narcissen, roze hyacinten en witte tulpen. Geel is een belangrijke accentkleur. De vazen, potten en accessoires van deze trend zijn vaak van glas of kristal en hebben vooral een fris, vrolijk en optimistisch uiterlijk. De trend Sturdy (stoer) heeft een ‘naturelle’ uitstraling en kenmerkt zich door gebruik van robuuste, stenen schalen, grof breiwerk, touw en nostalgische accessoires. De materialen worden op een nonchalante wijze met elkaar gecombineerd. De lentebloemen als blauwe druifjes, witte hyacinten en parkiettulpen ogen daardoor extra natuurlijk.

trend_sparkle_01.jpg  Trend Sparkle

 

trend_sturdy_01.jpg   Trend Sturdy

 
 

Lentebloemen

Vanaf januari zijn bij bloemist en tuincentrum volop lentebloemen verkrijgbaar: zowel snijbloemen (voor in de vaas) als kant-en-klare lentebloeiers voor in potten en schalen. De bekendste lentebloeiers zijn tulpen, hyacinten, narcissen, ranonkels, blauwe druifjes, kievitsbloemen en Anemone blanda’s. De verzorging van lentebloemen is eenvoudig; belangrijk is dat het water in de vaas regelmatig ververst wordt zodat het helder blijft. De bolletjes-op-pot hoef je slechts een paar keer per week water te geven. Belangrijk is wel de plek waar je de bloemen neer zet; liever niet in de volle zon of vlakbij de verwarming.

trend_sparkle_02.jpg  Trend Sparkle

 

trend_sturdy_02.jpg   Trend Sturdy

Bron: IBC

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Log in om een reactie te plaatsen