MijnTuin.org
Wil je gepersonaliseerde informatie ontvangen over jouw tuin?
Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden
Registreer je nu gratis!

Bloemenshow met Belgian Mums in Kasteeltuinen Arcen

2774 x gelezen
door Celine Devos • Vrijdag 20 Oktober 2017

Dit is een gesponsord artikel in samenwerking met Gediflora - Belgian Mums.

De afsluiting van het tuinseizoen wordt in de Kasteeltuinen Arcen gevierd met het kleurrijke “Herfstig”. Tijdens deze florale show worden duizenden Belgian Mums verwerkt tot creatieve exposities. “Herfstig!” gaat door van 14 oktober tot 5 november op het Landgoed Arcen.

10.000 bolchrysanten worden ondersteund door een grote variëteit aan heideplanten en andere herfstflora. Een betoverende wandeling doorheen het bloemen- en plantenpark laat de bezoekers genieten van creatieve composities in een bijzonder kleurenpalet. 

Vlinderlint

Tijdens “Herfstig”, wat begon als het Chrysantenfestival, staat de grootste bolchrysant ter wereld. Dit pronkstuk is meer dan 6 meter in doorsnede en is aangeplant met meer dan 800 Belgian Mums van veredelaar Gediflora. Dit floraal kunstwerk is opgebouwd uit Mums in vier krachtige kleuren en een symmetrisch motief. De Belgian Mum is een vernieuwende chrysant die momenteel de florale wereld verovert. Deze Mums staan garant voor kwaliteit en bijzondere kleuren. Mis deze eyecatcher zeker niet! Naast het vlinderlint kan je ook de chrysantenbogen en een chrysantenwave bewonderen. 

 

Comeback van de chrysant

“Herfstig” begon eigenlijk als ode aan de bolchrysant. In Japan (en andere landen) is de chrysant een heilige bloem met een aanzienlijke status. De plant staat er symbool voor een lang leven, maar ook voor nobelheid, trouw en eerlijkheid. Sinds enkele jaren is de chrysant weer bezig aan een comeback en worden de indoor-en outdoor mogelijkheden van de plant (her)ontdekt. De bontgekleurde Mums zijn ideaal om wat meer kleur te geven aan je interieur, vensterbank, terras en/of tuin. Kijk voor meer inspiratie voor je eigen chrysant(en) op de website: www.belgianmums.be

 

Proef de herfst!

Dagelijkst wordt in het Kasteel een smaakvol buffet geserveerd. De heerlijke herfstsmaken van stevige soepen, wildgerechten, stoofpeertjes,… kunnen worden geproefd tijdens “Herfstig”. Heel bijzonder is het Mum Beer. Dit is het eerste bier op basis van chrysantenextract van het Belgische Gediflora, een innovatief veredelingsbedrijf, gespecialiseerd in bolchrysanten. Dit amberkleurig bier uit West-Vlaanderen heeft een bloemige, frisse smaak en wordt gekenmerkt door een ietwat koppig aroma. Dit rijkelijk bier wordt ontwikkeld op basis van gedroogde chrysantenbloemblaadjes.

 Je proeft dit unieke bier in de restaurants en in de Oranjerie. Meer informatie over het Mum Beer kan je vinden op de website www.mumbeer.be

 

mumbler

Lees verder op Gediflora - Belgian Mums »

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Log in om een reactie te plaatsen