MijnTuin.org
Wil je gepersonaliseerde informatie ontvangen over jouw tuin?
Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden
Registreer je nu gratis!

Boomkwekerij De Linde

1384 x gelezen
Eddy G. door Eddy Geers Volg Eddy G.

Boomkwekerij De Linde

Kwaliteit kweken is heel belangrijk voor Bart Dequidt. De leemgrond is ideaal voor fruitbomen. Mede door de ruime plantafstanden kunnen wij stevige planten afleveren. Er wordt gewerkt met de geschikte onderstammen en vaak enten we nog een tussenstam om gezonde en rechte stammen te verkrijgen. Het duurt 2 tot 6 jaar, afhankelijk van de boomvorm, om een fruitboom op te kweken. Vermits onze bomen recht uit de kwekerij komen, hebben ze geen uitgedroogde wortels en slaan dus gemakkelijk weer aan.

De soortechtheid van de rassen is gegarandeerd. Ons enthout komt zoveel mogelijk uit erkende proeftuinen, tuinbouwscholen en gecontroleerde verzamelingen.

Van bij de start van het bedrijf hebben ze er bij De Linde altijd naar gestreefd zo milieuvriendelijk mogelijk te werken. De bemesting is organisch en er wordt gewerkt met bodembedekkers en groenbemesters. In het sortiment zitten heel wat rassen die sterk zijn tegen ziekten. Het bedrijf is omheind met een haag van streekeigen struiken. Onkruidbestrijding gebeurt voor 90 % mechanisch of door klaver in te zaaien. Door dat geheel van maatregelen is er in de loop der jaren een evenwicht ontstaan tussen schadelijke insecten en schimmels enerzijds en hun natuurlijke vijanden anderzijds, zodat we bijna niet meer moeten spuiten. Specialiteit: fruitbomen  open: 2 november – 31 maart woensdag – vrijdag – zaterdag 8 – 12 en 14 – 18 uur (zat. tot 16 uur) Contactpersoon: Bart Dequidt

Adres

Nieuwstraat 70

B-8956 Kemmel

Tel

+ 32 57 44 63 49   

Fax

+  32 57 44 82 94

E-mail

info@boomkwekerijdelinde.be

Website

www.boomkwekerijdelinde.be

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Log in om een reactie te plaatsen