MijnTuin.org
Wil je gepersonaliseerde informatie ontvangen over jouw tuin?
Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden
Registreer je nu gratis!

Borders met vaste planten

31722 x gelezen
Eddy G. door Eddy Geers Volg Eddy G.

In de hedendaagse tuinen worden ze helaas nog maar zelden toegepast. Dat heeft te maken met het feit dat onze tuinen steeds kleiner worden en dat er in die tuinen ook minder plaats is voor planten. Nog belangrijker is het feit dat deze borders behoorlijk wat plantenkennis vragen.

Een mooie, evenwichtige border is misschien wel de ultieme uitdaging voor iedereen die zich tuinliefhebber durft te noemen. 'Vaste planten zijn voor de tuinier wat verf is voor de kunstenaar' * Het zijn inderdaad misschien enkel groene kunstenaars die zich nog durven wagen aan de aanleg van een border. In de groep van vaste planten vind je de ideale ingrediënten om te verwerken in zo'n border want ze bieden een enorme keuze en variatie in bloem- en bladkleur, hoogte en vorm.

(*)Tuintechnieken encyclopedie RHS

 

Aansluitende artikels:

Arne maynardArne Maynard chris ghyselen Borders in de tuin van tuinarchitect Chris Ghyselen dina deferme Tuin van tuinarchitecte Dina Deferme gardens on line Gardens on line Herbaceous Border Ness Botanic GardenNess Botanic Garden High glanau High Glanau Manor in goede aarde Kwekerij In Goede Aarde / Biervliet (Nl) verbiest Zelzate Tuin Mevr. Verbiest / Zelzate verbiest zelzate Tuin Mevr. Verbiest / Zelzate wollerton old hall gardenWollerton Old Hall Garden

1 reactie

  • Roos T. Roos T. Corry is een tuinvriendin,we reisden samen met een vaste groep 25 jaren naar Engeland en ook naar Belgie en Frankrijk,maar vooral Engeland .
    Maandag 18 Januari 2016 om 18:26

Log in om een reactie te plaatsen