MijnTuin.org
Wil je gepersonaliseerde informatie ontvangen over jouw tuin?
Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden
Registreer je nu gratis!

Brachycome

5516 x gelezen
Eddy G. door Eddy Geers Volg Eddy G.

Brachycome

 

clip_image001(302).jpg

Naam

Brachycome of Brachyscome

Nederlandse naam

Brachycome

Familie

Asteraceae

Herkomst

Australië

Standplaats

Een zonnige, beschutte plek. Brachycome is een ideale plant voor hanging baskets en potten. Combineert mooi met Helichrysum, Verbena, Surfinia, Petunia, Scaevola, Plectranthus. Gebruik lichte, goed doorlatende grond. Kan ook gebruikt worden om randen van potten te bedekken.

Bloei

Rijkbloeiende plant. Massa’s, madeliefachtige, lichtgeurende bloemen in blauwe, mauve, roze en gele tinten.Ze hebben een donkerder gekleurd en contrasterend hart. Lintvormige bloemblaadjes.

Verzorging

De planten verdragen droogte. Zorg dat water goed kan weglopen. Gebruik potten die voorzien zijn van een drainagegat. Bedek de bodem met een laagje hydrokorrel. Geef nooit veel water in één keer maar geef regelmatig kleine gietbeurten. Je geeft je planten best 's morgens water. 's Avonds kan ook, maar de planten zijn dan nog vochtig wanneer de avond valt. Dit maakt ze zeer aantrekkelijk voor schimmels en slakken. Geef het water zoveel mogelijk aan de basis van de planten en niet op de bladeren of bloemen.

AlgemeenRijkbloeiende éénjarige plant met dunne stengels en fijn ingesneden blad. Rijkbloeiend. Dit niet winterharde plantje kan best pas na half mei naar buiten worden gebracht. Te lang geworden slappe stengels kan je tot de helft inkorten om een compacte groei te behouden. De bloemen lijken sterk op deze van margrieten en asters die tot dezelfde familie behoren.

Soorten

Brachycome iberidifolia- Brachycome multifidia- Brachycome-hybriden

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Log in om een reactie te plaatsen