MijnTuin.org
Community Tuininfo Lifestyle MijnTuin.TV Webshop
Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?
Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden
Registreer je nu gratis ! Klik hier

Brighamia insignis - Hawaiian palm - Vulcan palm

4141 x gelezen
Eddy G. door Eddy Geers Volg Eddy G.

vulcan palm 

Naam: Brighamia insignis

Hawaiian palm, Vulcan palm

Familie: Campanulaceae

Herkomst: Hawai

Standplaats: Voldoende zonlicht maar geen directe instraling. In de zomer kan de plant buiten worden gezet. De temperatuur niet onder 12°C laten zakken.

Water: Matig water geven. Regelmatig maar beheerst water geven. Laat de potgrond tussen twee gietbeurten in licht opdrogen. Tijdens de winter heeft de plant minder vocht nodig. De plant heeft een hekel aan natte voeten.

Algemeen: Een sterke plant die in de meeste omstandigheden goed gedijt. Vraagt weinig verzorging. Hij vormt een dikke, vlezige stam met een krans van frisgroene, glanzende bladeren. In de natuur groeit deze plant op steile vulkaanhellingen. Nieuwe bladeren worden vanuit de top gevormd, de onderste bladeren worden afgestoten. De naam is wat misleidend omdat dit zeker geen palmsoort is. Na enkele jaren kunnen bleekgele, stervormige bloemen verschijnen.

TIP: het is normaal dat de onderste bladeren geel worden en worden afgestoten. Vergelende bladeren moeten afgebroken worden. Dit is een natuurlijk proces wat de plant stimuleert om zijn aparte uiterlijk te bekomen. Teveel bladverlies kan echter wijzen op teveel water.

Goed om weten: De plant is vernoemd naar William Brigham (1841-1926) een onderzoeker die als eerste materiaal van de Brighami insignis verzamelde. 'Insignis' betekent bijzonder of opmerkelijk.

1 reactie

  • Kim O. Kim O. Als ik de plant wil over potten welk seizoen is dit het beste en wat voor pot grond moet ik kopen. Aub Vrijdag 24 November 2017 om 21:33

Log in om een reactie te plaatsen