MijnTuin.org
Wil je gepersonaliseerde informatie ontvangen over jouw tuin?
Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden
Registreer je nu gratis!

#Buxus bladmineerder

691 x gelezen
Eddy G. door Eddy Geers Volg Eddy G.

Buxus bladmineerder MONARTHROPALPUS BUXI


Op enkel individuele bladeren van het vorige jaar kunnen aan de boven- en onderzijde van het blad blaasvormige gallen te zien zijn. Deze aangetaste bladeren verkleuren geel tot oranje. Aan de onderzijde van deze bladeren zijn vervellingen van de mugjes te zien. De larven en de poppen die in deze gallen zitten zijn niet bereikbaar om chemisch af te doden. Men moet dus proberen te behandelen op het ogenblik dat de mugjes in het late voorjaar (eind april - maand MEI) uit de gallen komen. Dit is het enige moment om een efficiënte bestrijding uit te voeren daar deze galmug maar één generatie per jaar voortbrengt.

De larven uit de versgelegde eitjes zullen zich tot het volgende jaar IN het blad verschuilen en er schade aanrichten. Ze overwinteren als larve. De verpopping vindt plaats begin april van het daaropvolgende jaar.

Deze plaag komt eerder sporadisch voor !

Planten die op een beschutte plaats staan worden wel eens het vlugst aangetast.

clip_image001(4).jpg

CHEMISCHE BESTRIJDING : 

Talstar 2.5 TB Formusect    

Beide middelen spuiten op het ogenblik dat de mugjes ontluiken uit de gallen : eind april en de maand MEI ! De rest van het jaar is er geen efficiënte chemische      bestrijding.

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Log in om een reactie te plaatsen