MijnTuin.org
Wil je gepersonaliseerde informatie ontvangen over jouw tuin?
Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden
Registreer je nu gratis!

Buzzy City: bloeiende plantensoorten bouwen mee aan biodiverse steden

1117 x gelezen
BEST-select door BEST-select • Vrijdag 28 Mei 2021 Volg BEST-select

Dit is een gesponsord artikel in samenwerking met BEST-select.

Ons groen, dat moeten we koesteren. Niet alleen in de buitengebieden, maar ook in onze eigen tuin. En al zeker middenin de bruisende steden. Want meer groen in de stad, daar plukken al haar inwoners de vruchten van.

Wist je dat de aanwezigheid van natuur een gunstig effect heeft op onze (mentale) gezondheid? Groen in de directe leefomgeving zorgt voor minder stress, meer sociaal contact en meer beweging - een boost van positieve energie.

Een groene buurt, dat is een gezellige buurt. Gezond ook. Zo gaan de juiste planten, bloemen, bomen en struiken op de juiste plaats de opwarming van de stad tegen, ze verbeteren de luchtkwaliteit én de waterhuishouding. Hun nectar, dat is een belangrijke voedselbron voor vrolijke fladderaars: bestuivende insecten en kleine vogeltjes. Want hoe meer voedsel, hoe meer ze kunnen vliegen, hoe groter de biodiversiteit - de diversiteit aan dieren en planten die de natuur in balans houden. Ons groen, dat maakt van de stad een echte sociale ontmoetingsruimte met een optimaal leefklimaat.

Laat die biodiversiteit nu net de missie van de BEST-select plantensoorten zijn, in samenwerking met ILVO. De 25 planten-, bloem- en struiksoorten die de coöperatieve vereniging van 17 Vlaamse sierboomkwekerijbedrijven in haar bezit heeft, creëren bonte, bloeiende stadsdelen en -tuinen vol vrolijke vlinders en bezige bijen.

Onder hen: de niet-woekerende vlinderstruiken Buddleja’s Argus White en Velvet, die met hun schitterende witte en paarse bloempluimen een zomer lang fladderend bezoek aantrekken. De rozenstruiken Bee Proud, Bee Gold, Mel Bee en Cicero zijn dan weer een paradijs voor bijen en andere insecten, en de hortensia's - waaronder goudenmedaillewinnaar Hydrangea Bobo - geven aan elke (stads)tuin een extra kleurig cachet.

Je herkent de cultivars niet alleen aan hun uniforme label, maar ook aan hun uitzonderlijke kwaliteit - ze zijn ultraresistent en bijzonder duurzaam. Met hun sterke, rijke bloei en eenvoudige onderhoud zonder bestrijdingsmiddelen zijn ze de ideale cultivars voor alle tinten groene vingers.

Bouw je mee aan een biodiverse stad?

Leer zelf je plantensoorten planten en onderhouden tijdens een van onze Buzzy City workshops op zaterdag 12 juni in Roeselare, zaterdag 19 juni in Lokeren of zaterdag 26 juni in Kortrijk.

Zoef naar www.bestselect.be/buzzycity en schrijf je snel in.

Lees verder op BEST-select »

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Log in om een reactie te plaatsen