MijnTuin.org
Wil je gepersonaliseerde informatie ontvangen over jouw tuin?
Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden
Registreer je nu gratis!

Calathea crocata - Calathea

5582 x gelezen
Eddy G. door Eddy Geers Volg Eddy G.

Calathea crocata

Naam: Calathea crocata

Familie: Marantaceae

Standplaats: Geen volle zon maar wel veel licht.

De plant gedijt niet goed in de volle zon, maar moet wel op een lichte en warme plek staan. De ideale temperatuur is 20 graden Celsius. De plant kan niet goed tegen temperaturen onder de 12 graden Celsius. Als de plant op een donkere plek staat, verliest hij wat van zijn bladtekening. Vermijd sterke temperatuurschommelingen en tocht en zorg voor voldoende luchtvochtigheid.

Water: Geef de plant niet te veel water en laat na iedere keer de potkluit goed uitlekken. Er mag geen water in de overpot blijven staan, maar de potkluit mag ook niet uitdrogen. Zorg voor een zo hoog mogelijke luchtvochtigheid: regelmatig benevelen. Gebruik zacht, kalkarm water op kamertemperatuur.

Algemeen: De Calathea crocata heeft een elegant donker blad en opvallende geeloranje bloemen (eigenlijk schutbladen) die aan lange, stevige stengels staan. De bloei wordt opgewekt door korte dagen en vindt meestal plaats aan het eind van de winter. Van oorsprong komt hij uit de vochtige tropische wouden van Amerika.

MEER INFO

Goed om weten: De naam Calathea werd in 1818 gegeven door G.T.W. Meyer aan de plant gegeven en stamt af van het Griekse woord Kalathos, wat mand of korf betekent. Dit is mogelijk bedacht vanwege het feit dat de indianen de lange bladeren gebruikten om er manden van te maken. Anderen denken dat de naam bedacht is omdat bij enkele soorten de bloemen uit een mandvormige bloeiaar steken.

 

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Log in om een reactie te plaatsen