MijnTuin.org
Wil je gepersonaliseerde informatie ontvangen over jouw tuin?
Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden
Registreer je nu gratis!

Camassia

7248 x gelezen
Eddy G. door Eddy Geers Volg Eddy G.

Wie voorjaarsbloeiende bloembollen wil aanplanten in de tuin doet er goed aan ook eens Camassia te overwegen en op het boodschappenlijstje te plaatsen. Niet alleen omwille van de decoratieve bloemen maar vooral ook omdat dit bolgewas bloeit in een periode dat het voorjaar al een flink stuk is gevorderd. Met Camassia maak je de brug tussen het vroege en late voorjaar. Dit bolgewas dat zich thuisvoelt in de vochtige, open graslanden van noordwestelijk Amerika, is nog niet echt een grote naam in plantenland en dat is eigenlijk volkomen onterecht.

In het vroege voorjaar als we nog volop genieten van tulpen en narcissen en andere bloembollen, laat Camassia enkel zijn grasachtige bladeren bewonderen. Die zijn op zich ook al mooi en kunnen na jaren uitgroeien tot flinke pollen. Het is pas wanneer de late tulpen en ook de Alliums gaan bloeien dat ook bij Camassia de vooral staalblauwe en ook witte bloemen verschijnen aan lange stevige stengels. Camassia kan je in de border toepassen in combinatie met Hosta's en Geraniums die de uitgebloeide en afgestorven planten dan kunnen overgroeien.

Naast de border kan je hem ook aanplanten aan een vijverrand en zelfs in een bloemenweide. Camassia is een sterke en betrouwbare plant die elk jaar trouw en enthousiast terugkomt en zich zelfs flink vermeerderd als je hem met rust laat. Hoewel ze een voorkeur hebben voor vochtige grond, houden ze niet van natte voeten en moet ook wintervocht vermeden worden. Vermeerderen kan door delen van de bollen in de nazomer.

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Log in om een reactie te plaatsen