MijnTuin.org
Wil je gepersonaliseerde informatie ontvangen over jouw tuin?
Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden
Registreer je nu gratis!

Campanula - Klokjesbloem

11146 x gelezen
Eddy G. door Eddy Geers Volg Eddy G.
campanula 900.jpg

Naam

 Campanula

Nederlandse naam

 Klokjesbloem

Familie

 Campanulaceae

Herkomst

Kroatië- Campanula Addenda® is een variëteit ontstaan uit selecties uit C.poscharskyana en C.portenschlagiana

Standplaats

Campanula doet het goed in de zon en schaduw. De bloemkleur blijft het mooist op een eerder schaduwrijke plek. Het zijn meerjarige overblijvende planten. Campanula Addenda® is een soort die geschikt is voor hangmanden of baskets, maar ook voor bloembakken en potten. Gebruik goed doorlatende, lichte maar voedselrijke grond en zorg voor een goede drainage.

Bloei

 Zeer rijkbloeiende plant. Bloeit tweemaal per jaar: mei/juni en september. Uitgebloeide bloemen verwijderen.

Algemene kenmerken

In de grote familie van de Campanulaceae zijn de C. portenschlagiana en C.poscharskyana twee lage groenblijvende soorten met mooie, kleine stervormige bloemen in violet- en blauwtinten. Deze soorten zijn dankbare zodenvormende planten die eventueel als bodembedekker kunnen worden gebruikt en ook ideaal voor gebruik in een rotstuin zijn. Campanula Addenda® is een cultivar die ontstaan is uit selecties uit deze twee soorten. Op een koele plek kan hij ook in de huiskamer worden gebruikt. Als de plant slordig wordt kan u ze gewoon terugknippen. Vermeerderen kan door zaaien, het nemen van stekken of door de planten te delen of te scheuren.

Verzorging

Regelmatig water geven zodat de grond niet droog aanvoelt. Tijdens de bloei tweemaal per maand voeding toevoegen aan het water. Gebruik potten die voorzien zijn van een drainagegat. Bedek de bodem met een laagje hydrokorrel. Geef nooit veel water in één keer maar geef regelmatig kleine gietbeurten. Geef nooit veel water in één keer maar geef regelmatig kleine gietbeurten. Je geeft je planten best 's morgens water. 's Avonds kan ook, maar de planten zijn dan nog vochtig wanneer de avond valt. Dit maakt ze zeer aantrekkelijk voor schimmels en slakken. Geef het water zoveel mogelijk aan de basis van de planten en niet op de bladeren of bloemen.

Soorten

 Campanula poscharskyana-  Campanula portenschlagiana- Campanula Addenda®

clip_image001(762).jpg

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Log in om een reactie te plaatsen