MijnTuin.org
Wil je gepersonaliseerde informatie ontvangen over jouw tuin?
Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden
Registreer je nu gratis!

Checklist - Bloembollen voor toepassing in een gazon

10749 x gelezen
Eddy G. door Eddy Geers Volg Eddy G.

Bloembollen die in een gazon worden aangeplant zorgen elk voorjaar voor kleur en een vroegtijdig lentegevoel. Een saai grasveld tover je met bloembollen om tot een leuke lentewei. Het enige nadeel dat we kunnen vermelden is dat het loof van de bloembollen langzaam moet kunnen afsterven waardoor de eerste maaibeurt moet worden opgeschoven.

In principe komen veel soorten bloembollen in aanmerking maar deze vroegbloeiers zijn zeker geschikt. Je kan één bepaalde soort in grote hoeveelheden aanplanten of een mix van verschilende soorten bollen maken:

Extra Tips:

  • bemest je gazon niet in het voorjaar. Het heeft geen zin om je gazon extra te doen groeien, want dan moet het vroeger gemaaid worden.
  • crocussen zijn gevoelig voor muizenvraat (veldmuizen)!

 

Aanbevolen soorten

Ook nog te vermelden:

 

TIPS

 

1. Gras is bijzonder neutraal en leent zich daarom goed als ondergrond voor bloembollen. Zo is het mogelijk om banen aan te leggen van één soort bloembollen in verschillende kleuren, dicht op elkaar geplant, waardoor vrolijke voorjaarslinten ontstaan. Ook banen van een of meerdere soorten bloembollen in dezelfde kleur met enige tussenruimte geplant, geven een mooi effect.

2. Ook in combinatie met siergrassen doen bloembollen het perfect. In het voorjaar, wanneer de grassen teruggeknipt zijn, zorgen de bloembollen dan voor kleur. Wanneer de bloembollen op hun retour zijn, komen de grassen opnieuw tot leven met de jonge scheuten.

 

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Log in om een reactie te plaatsen