MijnTuin.org
Wil je gepersonaliseerde informatie ontvangen over jouw tuin?
Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden
Registreer je nu gratis!

Checklist - Planten in de keuken

2486 x gelezen
Eddy G. door Eddy Geers Volg Eddy G.

Een keuken biedt een aantal toepassingsmogelijkheden op gebied van planten. Hier kiezen we niet voor blikvangers maar vooral voor functionele planten en dan staan de kruiden in potjes toch wel op de eerste plaats. Verder kan je hier ook best werken met een bonte mix van 'seizoensgebonden' bloeiende planten in kleiner formaat; bloembollen; stevige succulente planten en hangplanten. Veel kleurrijke, bloeiende plantjes zullen genieten van het licht van een keukenraam.

1. Kruiden

Bijna jaarrond zijn verse kruiden in potjes verkrijgbaar. Al naargelang het seizoen kan je in de keuken volgende gemakkelijk te kweken kruiden voorzien: bieslook, laurier, basilicum, tijm, peterselie, marjolein/oregano, rozemarijn, salie, kervel, bonenkruid, dille, dragon. 

 

2. Bloembollen en knollen in potjes 

Ook hiermee kan je jaarrond voor kleur zorgen. Het leuke is dat ze elkaar kunnen opvolgen in bloei. Naast de soorten die hierboven zijn afgebeeld zijn er ook nog : krokus, muscari, tulpen, anemone, ... 

 

3. Bloeiende plantjes 

Veel van deze plantjes worden vaak gecatalogeerd onder de 'bloemistenplanten'. Het zijn plantjes die in bloei worden aangeboden en die verder niet te veel aandacht vragen. Na de bloei kunnen ze gewoon worden weggegooid. Niet echt duurzaam dus, maar wel vrij goedkoop en ze brengen à la minute kleur in de keuken.

 

4. Hangplantjes

Is er geen ruimte meer bij het keukenraam, dan is er waarschijnlijk nog wel ergens een plaatsje in de hoogte of op een keukenkastje om deze kleinere hangplantjes te etaleren.

 

5. Allerlei succulenten in klein formaat

Diverse succulente planten worden in klein formaat aangeboden. Het zijn allemaal sterke planten die tegen de wisselende temperaturen in een keuken bestand zijn: Aloe vera, Crassula-soorten, Cotyledon, Echeveria, Haworthia...

 

6. En dan ook nog...

Azalea's omwille van de lange bloei. Chlorophytum omdat het een ijzersterke plant is die voor een groen accent zorgt. Jasminum uiteraard voor de geur. Kies voor Phalaenopsis als je toch een orchidee in de keuken wilt. Zamioculcas in klein formaat voor de vormgeving.

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Log in om een reactie te plaatsen