MijnTuin.org
Wil je gepersonaliseerde informatie ontvangen over jouw tuin?
Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden
Registreer je nu gratis!

Checklist - Zelf uw groenten zaaien

1960 x gelezen
Eddy G. door Eddy Geers Volg Eddy G.

De grootste moeilijkheid bij het zaaien is het vermijden van uitval door kiemschimmel (smeul). Proeven uitgevoerd door de Katholieke Universiteit Leuven (1999) en in het UCL (2000) hebben aangetoond dat bij het gebruik van DCM Potgrond voor Zaaien & Stekken de uitval door schimmel volledig achterwege bleef, zelfs wanneer de ziekteverwekkende schimmel opzettelijk in de potgrond werd aangebracht. Dit is het mooiste bewijs dat deze potgrond u de sterkste garanties biedt voor een geslaagde ontkieming en dus de beste keuze is voor het zaaien en stekken van uw groenten en kruiden.

groentenzaaien

In het vroege voorjaar kunt u er zaaibakjes mee vullen. Zowel voor kolen, slasoorten, selderij, tomaten, prei, pompoenen, tomaten en paprika’s, als alle andere groenten is DCM Potgrond voor Zaaien & Stekken het perfecte zaaimedium. In het uitgebalanceerde potgrondmengsel zullen ook het doorgaans moeilijk kiemende peterseliezaad en allerhande kruiden zoals basilicum vlot kiemen. Deze potgrond bevat een aangepaste bemesting die u een gelijkmatige opkomst en een gezonde groei van de jonge zaailingen garandeert.

Nadat de jonge zaailingen verspeend en voldoende afgehard zijn, kan u ze midden mei (geen nachtvorst meer) in uw groentetuin uitplanten.

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Log in om een reactie te plaatsen