MijnTuin.org
Wil je gepersonaliseerde informatie ontvangen over jouw tuin?
Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden
Registreer je nu gratis!

Chinese kool - Paksoi - Teeltinfo

1160 x gelezen
Eddy G. door Eddy Geers Volg Eddy G.

Brassica rapa subsp. pekinensis Brassica rapa subsp. chinensis

Chinese kool is afkomstig van de Brassica-soort die ook de meiraap opleverde. B. rapa is een van de oudste cultuurplanten. Het is een snelgroeiende groente die gestoofd wordt maar ook rauw kan gegeten worden. Enkele bekende soorten: Granat, Richi en Optiko

Paksoi is nauw verwant aan de Chinese kool. In Azië is het één van de belangrijkste groenten. Kenmerkend bij deze kool zijn de opvallende witte bladstelen en witte nerven.

Paksoi vormt een langwerpige krop met groene lepelvormige bladeren met witte nerven. Er zijn diverse soorten verkrijgbaar, waaronder ook een minisoort: Baby paksoi. Green Fortune is een F1-hybride met een mooi donkergroen blad met zachte witte ribben.


Zaaien

  • Onder verwarmd glas zaaien vanaf eind april. Om doorschieten te voorkomen zorgen voor temperaturen die 's nachts niet onder 15°C zakken. Plaats een drietal zaden in een perspotje.
  • Ter plaatse zaaien kan vanaf midden juli tot midden augustus.
     

Zet deze koolsoorten als nateelt. Zorg voor een vochthoudende en voedzame grond, op een zonnige plaats. De grond moet voldoende vochthoudend zijn omdat Paksoi ondiep wortelt.

 

TIP :  

  • Als de kool niet van zichzelf een stevige krop vormt, kan je de kroppen dichtbinden.
  • Opletten voor knolvoet en beschermen tegen koolvlieg.

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Log in om een reactie te plaatsen